menu

Családireceptkönyv.hu

LINZER KARIKÁK


Írta:

Elk. idő: 45 PERC
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
kb. 40 db-hoz
20 dkg finomliszt
15-20 dkg vaj
4 dkg vaníliás cukor (4 csomag a 10 g-os csomagból)
2 tojássárgája
csipet só

A habhoz:
10 dkg porcukor (a könyvben 20 dkg porcukor szerepel)
2 tojásfehérje
pár csepp citromlé

+ ízlés szerint sárgabarack- vagy málnalekvár

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk - olyat, amely könnyen kezelhető és jó nyújtható (ne legyen se lágy, se kemény), majd folpackba csomagolva 20 percre a hűtőbe tesszük.
2. Kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk és 3 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe sorakoztatjuk.
3. A tojásfehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét és habbá verjük (a hab ne legyen túl kemény, de ne is folyjon - közepes állagú legyen, mert ha túl kemény a hab, sütés után leesnek a korongról). Mindegyik tésztakorongra kis halmot teszünk egy kiskanállal. (Ha magasabbra szeretnénk a habot, akkor érdemes gőz felett felverni.)
4. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 6-8 perc alatt megsütjük.
5. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral úgy ragasztunk össze, hogy a hab kívül legyen.

LINZER KARIKÁK

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Macskapracli
Macskapracli

Ez egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Süti csokoládés
Süti csokoládés

A tojásokat válasszuk ketté és a fehérjéből a cukorral verjünk kemény habot. A csokoládét gőz fölött olvasszuk meg, majd mikor egy kicsit hűlt adjuk hozzá a vajat és a kakaóport is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KOSSUTH KIFLI
KOSSUTH KIFLI

Eloszor a tojasok feherjet kemeny habba verjuk A vajat vagy margarint a cukorral,es a vanilias cukorral habosra kavarjuk Utana egyenkent hozza adjuk a tojasok sargajat,minden...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött sült alma
Töltött sült alma

1. Az almákat megskalpoljuk, és kivájjuk a közepükből a magházat. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az almákba szedjük. 2. A leveles tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, ma...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk