10 dkg liszt: darált mák és kókuszliszt vegyesen
1-2 ek kókuszreszelék
4 tojás
Édesítőszer (nálam 1ek méz, DiaWellness1:4 ízlés szerint, 1 cs nyírfacukor vaníliás xilit)
Fél csomag sütőpor
Fél citrom leve
Fagyasztott meggy
A tojásokat különválasztottam.
Egy tálban a tojássárgáját habosra kevertem az édesítőszerrel, egy másik tálban a fehérjét kemény habbá vertem.
A darált mákot, kókuszlisztet, reszeléket és sütőport összekevertem a tojássárgájával.
Beleforgattam ebbe a keverékbe a felvert tojásfehérje habot, elkevertem és szilikonos tortaformában kb. 20 perc alatt 180 fokon készre sütöttem.
Elkészítése: 1. A vizet egy közepes fazékban feltesszük melegedni. Közben belemérjük a cukrot, a margarint és a kakaóport, és folyamatos kevergetés közben, hagyjuk egyszer felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé A kávéba beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral felforraljuk, majd belekeverjük a lisztet és összefőzzük (amíg el nem válik az edény falától). Hagyjuk 15-20 perc alatt kihűlni, majd a tojásokat egyenként, alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a vajjal (vagy margarinnal) habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tejjel alaposan elkeverjük. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű