Családireceptkönyv.hu

Főtt diókrémes sütemény –


Írta:

Elk. idő: 40-60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 tojás
6 evőkanál porcukor
2 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
30 dkg darált dió
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dl tej
2 evőkanál liszt
20 dkg margarin
5 dkg apróra vágott dió (a tetejére)
2 dkg csokoládéreszelék (a tetejére)

Elkészítés:


A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal. A lisztet és a sütőport összedolgozzunk, lassan belekeverjük. Sütőpappírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd háromba vágjuk. A diót, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük, fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy ne legyen csomós. Lassú tűzön addig főzzük, amíg krémesedni kezd, amikor kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk és hozzáadjuk a krémhez, összedolgozzuk. A süteményt megkenjük a krémmel, figyeljünk rá, hogy a tetejére is jusson. Megszórjuk a dióval és a reszelt csokoládéval, majd szeleteljük.

Főtt diókrémes sütemény –

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó, – Gerbeaud Emil eredeti receptje
Zserbó, – Gerbeaud Emil eredeti receptje

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk. Kb. 10 percig így hagyjuk, ezalatt kissé felfut. Közben a rumot is meglangyosítj...

Elkészítési idő: fél óra+sütés
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szilvás pite II.
Szilvás pite II.

Sűrű állagú masszát kell kapnunk. Sütőpapírral bélelt 22-31 cm-es tepsibe öntjük, megszórjuk 2 evőkanál fahéjjal, szorosan egymás mellé rátesszük a szilvákat. Előmelegített sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk - Pillefánk - OK
Fánk - Pillefánk - OK

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Sült gesztenye
Sült gesztenye

3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is beáztatjuk a gesztenyét. (A penészest, lyukast, stb. kidobáljuk belőle.) A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk