25-30 dkg leveles tészta
1 tojás villával lazán fölverve
porcukor
a töltelékhez:
50 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré
2 dl habtejszín
1 evőkanál rum vagy néhány csepp rumaroma
5 dkg mazsola (kihagyható
A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy-egy kanál gesztenyét teszünk. A tészta egyik sarkát középre, a töltelékre hajtjuk, ezt a sarkot nagyon vékonyan megkenjük fölvert tojással, és ráhajtjuk a szemben levő sarkot.
Kicsit rányomjuk. A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 220-230 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
(A sütőt ne nyitogassuk közben, mert nem emelkedik meg a tészta!) A megsült süteményt megszórjuk porcukorral
6 közepes nagyságú Idared almát megpucolunk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük kicsit állni hagyjuk és lazán kinyomkodjuk. Nem kell minden levet kiszedni belőle. Teflonsütőben kicsit...
Elkészítési idő: 65-75 perc Nehézség: KönnyűA kakaóvajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet, jól összekeverjük. Dúsíthatjuk magokkal, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel is.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az almákat meghámozzuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. ◾️A diót egy aprítóban, vagy ennek hiányában egy sodrófával durvára zúzzuk. ◾️A liszteket átszitáljuk, és hozzáa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűBaba piskótát rumos kávéba mártom ezzel a tál alját kirakom . A Házi krémes port a tejjel sűrűre felverem és a fele krémet a piskótára kenem megszórom mazsolával utána még egy sor...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű