Családireceptkönyv.hu

Gesztenyés papucs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25-30 dkg leveles tészta
1 tojás villával lazán fölverve
porcukor
a töltelékhez:
50 dkg Maroni Fehérarany gesztenyepüré
2 dl habtejszín
1 evőkanál rum vagy néhány csepp rumaroma
5 dkg mazsola (kihagyható

Elkészítés:


A töltelékhez a gesztenyepürét a rummal és a tejszínnel nagyjából sima krémmé keverjük, végül a mazsolával ízesítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kb. 8 cm oldalhosszúságú négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepébe egy-egy kanál gesztenyét teszünk. A tészta egyik sarkát középre, a töltelékre hajtjuk, ezt a sarkot nagyon vékonyan megkenjük fölvert tojással, és ráhajtjuk a szemben levő sarkot.
Kicsit rányomjuk. A papucsokat sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és 220-230 fokosra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
(A sütőt ne nyitogassuk közben, mert nem emelkedik meg a tészta!) A megsült süteményt megszórjuk porcukorral

Gesztenyés papucs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: domika1
Csokoládé krémes
Csokoládé krémes

4 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel kemény habot verünk.Majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját ,16 dkg liszthez a sütőport, 5 dkg darált diót. Ezeket összekeverjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veronika
Vajkrém
Vajkrém

1. vízgőz felett felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot és a sót és addig keverjük míg elolvad a cukor 2. robotgéppel fehér habbá verjük 3. a vajat habosra keverjük és fokozatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis-mogyorós zabkeksz
Csokis-mogyorós zabkeksz

1. A mogyorót egy serpenyőben illatosra és aranybarnára pirítom egy serpenyőben. Félreteszem, hogy kihűljön. 2. A vajat gép segítségével egy-két perc alatt kikeverem a cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejbegríz szelet
Tejbegríz szelet

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet és az olajat, majd ezekkel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk