65 dkg liszt
5 tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag szalalkáli
a tetejére:
porcukor (én bourban van.cukorral szórtam meg)
A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi lisztet is, és jól összedolgozzuk.
Két részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha van babapiskóta kiszúró formánk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, éles késsel babapiskóta szélességű csíkokra vágjuk, a végüket lekerekítjük és sütőpapíros tepsiben halványra sütjük. Kb. 20 perc alatt elkészül, ahogy megemelkedik sütés közben, már jó is. Csalóka, mert melegen még puha, ahogy sül, úgy szárad meg, ezért nem szabad túlsütni.)
Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a tetejét porcukorral szórjuk meg.
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze, kevé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük. Amíg a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az aszalt szilvákat megfelezzük, és a vörösborban teljesen beforraljuk. A vizet a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a mákot, a citromhéjat, az as...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat össze keverjük ( liszt, sütőpor, porcukor), majd a margarint bele morzsoljuk, hozzá adjuk a tojás sárgákat és össze dolgozzuk a tésztát. Nagyon omlós a tészta....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű