65 dkg liszt
5 tojás
28 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag szalalkáli
a tetejére:
porcukor (én bourban van.cukorral szórtam meg)
A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi lisztet is, és jól összedolgozzuk.
Két részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha van babapiskóta kiszúró formánk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, éles késsel babapiskóta szélességű csíkokra vágjuk, a végüket lekerekítjük és sütőpapíros tepsiben halványra sütjük. Kb. 20 perc alatt elkészül, ahogy megemelkedik sütés közben, már jó is. Csalóka, mert melegen még puha, ahogy sül, úgy szárad meg, ezért nem szabad túlsütni.)
Amikor már majdnem teljesen kihűlt, a tetejét porcukorral szórjuk meg.
Amíg sül gőz felett felverem a tojàsok fehérjét 10 dkg cukorral én kb 10percig vertem.Ha megsült a tészta tàlcára borítom és nyomban rákenem a habot,majd olvasztott tortabevonóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, joghurtot, tojást 10 percig keverjük. Belekeverjük a többi hozzávalót. Kizsírozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a gyümölcsöket beledobáljuk. Forró sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Kivajazzuk és kilisztezzük a formákat. 2. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. 3. A tojásokat összekeverjük a tojássárgájával és a cukorral,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat összekeverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és teljesen simára keverjük. Apránként hozzáadjuk a tejet is és összekeverjük. (azér...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű