Túró helyett reszelt almával is el lehet készíteni (Kavart almás). Egyszerű és gyors, nagyon finom süti!
A tésztához:
35 dkg cukor
4 tojás
25 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
A töltelékhez:
50 dkg finom túró
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor
A megszóráshoz:
porcukor
A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A tészta felét egy sütőpapírral kibélelt, 25 × 35 cm-es tepsibe kanalazzuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a tészta másik felét is rákanalazzuk és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, mérsékelt hőfokon (nálam 120°C) készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.
Nagyon finom, jó étvágyat kívánok!
A tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesElkészítés: Az átszitált lisztet és porcukrot a zsírral elmorzsoljuk. Ráöntjük a tejben elkevert szalakálit. Alaposan összegyúrjuk, jól formázható, kemény tészta lesz az eredmén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra, vagy ha feltekertet vettünk, akkor kitekerjük. A bacon szalonnákat a leveles tésztára helyezzük szorosan, így körülbelül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Ramát elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a két egész tojást, és keverőgéppel 10 percig keverjük úgy, hogy kanalanként hozzáadjuk a tej 1/3-át. Amikor már szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű