3 nagy bögre Kölesliszt (kb fél kg 4 tepsivel van belőle),
3 marék kókuszreszelék,
3 kanál útifűmaghéj
3 dl langyos víz
kókuszzsír(annyi,hogy ne ragadjon a kézhez)
Ízlés szerint édesíteni, de mivel a kókusz elég karakteres, finomabb, ha nem túl édes. Összegyúrni, fél cm-esre nyújtani (én folpack között, úgy nem ragad és könnyen felszedhető) kiszaggatni, 200 fokon 10 percig (ne tovább!!!) sütni.
Én a 2.tepsit mézeskalács fűszerrel csináltam, hétfőn pedig Hunor családi napközis ovis bőcsubulijára lesz mákos is.(Niki Kertész)
A vajat kikeverjük a cukorral, utána hozzákeverjük a tojásokat is. Miután összeállt, beleszórjuk a lisztet, sütőport, mákot, tejet, fahájat és simára keverjük. Kb 20x30 cm-es tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA morzsához először megolvasztom a vajat, majd hagyom kézmelegre hűlni. Lényeges, hogy teljesen folyékony maradjon. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és három lapot sütünk belőle. 2. A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. 3. A tejből liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mézet felmelegítjük, elkeverjük benne a porcukrot. Ha már langyos, belekerül a zsír, tejfel, tojássárga és a fűszerekkel elkevert liszt. 2 órát pihentetjük. ( a tészta elég lágy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes