3 nagy bögre Kölesliszt (kb fél kg 4 tepsivel van belőle),
3 marék kókuszreszelék,
3 kanál útifűmaghéj
3 dl langyos víz
kókuszzsír(annyi,hogy ne ragadjon a kézhez)
Ízlés szerint édesíteni, de mivel a kókusz elég karakteres, finomabb, ha nem túl édes. Összegyúrni, fél cm-esre nyújtani (én folpack között, úgy nem ragad és könnyen felszedhető) kiszaggatni, 200 fokon 10 percig (ne tovább!!!) sütni.
Én a 2.tepsit mézeskalács fűszerrel csináltam, hétfőn pedig Hunor családi napközis ovis bőcsubulijára lesz mákos is.(Niki Kertész)
1. Line two baking trays with non-stick baking parchment. Preheat the oven to 190/170 fan/gas mark 5. 2. Beat together the butter and the sugars in a large mixing bowl until jus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben közepes lángon. Add hozzá az áfonyát, a fűszereket, reszeld hozzá a citromok és a narancsok héját, majd párold tíz percig. Fac...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyűa vajat habosra keverjük a porcukorral --egyenként belekeverjük a tojásokat -lisztet elkeverjük a sütőporral igy adagoljuk a masszába -+ citrom reszelt héja + vaniliás cu...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször a főzött krémet kell megcsinálni. Egy lábosba teszem az 5 dl tejet és a 4 púpos evőkanál lisztet. Kicsi lángon melegítem, habverővel kevergetve pudingosra összefőzöm, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű