50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-1 db tojás, 1 tojás sárgája
-1 dl langyos tej
-1 teáskanál fruktóz
-1 lapos evőkanál tejföl
-25 dkg vaj
-5 dkg eritritol vagy nyírfacukor
-2 dkg élesztő
-csipet só
-fél citrom reszelt héja
tetejére a kenéshez 2 tojássárga
diós töltelék hozzávalói:
-15 dkg dió
-10 dkg eritritol vagy nyírfacukor
-fél dl tej
-rum
-5 dkg mazsola
-fél citrom reszelt héja
mákos töltelék hozzávalói:
-15 dkg mák
-15 dkg eritritol vagy nyírfacukor
-fél dl tej
-5 dkg mazsola
-fél citrom reszelt héja
A recept alapján 1 rúd diós, és egy rúd mákos beigli készül.
A tésztához a hozzávalókat kimérjük, majd kovászt készítünk az élesztővel a langyos tejjel a teáskanál fruktózzal és annyi lisztkeverékkel, (természetesen a kimért mennyiségből) hogy sűrűbb kovászt kapjunk. Míg felfut az élesztő a lisztkeveréket a vajjal a csipet sóval az eritritollal és citromhéjjal összemorzsoljuk, majd jöhet a többi hozzávaló és a felfuttatott élesztő is. Közepes keménységű, könnyen kezelhető tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órát pihentetjük letakarva hideg helyen.
Míg pihen a tészta, elkészítjük a töltelékeket. A hozzávalókat a diós töltelékhez összekeverjük, majd közepes lángon felfőzzük, és kihűtjük. A mákos töltelék hozzávalóit is összekeverjük, felfőzzük, majd kihűtjük.
A tésztát pihentetés után kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél centiméter vastagra, majd rákenjük a tölteléket az egyikre a mákos, a másikra a diós tölteléket. A megkent tészta két szélét kicsit behajtjuk, majd szorosan feltekerjük. Ha kész vagyunk mindkettővel, akkor sütőpapírral béllet tepsire helyezzük és a tojássárgákkal megkenjük a beigliket és fél órára hideg helyen pihentetjük. Mielőtt betennénk a sütőbe, megszúrkáljuk a tetejét, hogy ne repedjen szét. Majd 180 C fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal- hogy ne törjük össze – habba f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a tojást, majd keverő...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű200 fok - 10 perc sütőbabbal 200 fok - 10 perc sütőbab nélkül 150 fok - 35 perc 10-15 percig pihentetni kell Elkészítés: INSTRUCTIONS SERVES 8 You will need a 28cm dee...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A tejből, darából, cukorból tejbegrízt főzünk, ne legyen híg, de túl kemény se. Akkor jó, ha a fakanálról nem csurog le, majdnem hogy meg áll benne. 2. Amíg hűl, a morzsát p...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz