1 liter tej (2,8%-os)
2 dl tejszín
25 dkg rizs
1 citrom reszelt héja
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál vaj
csipet só
ízlés szerint cukor
A tejet feltesszük főni egy vastagabb aljú edényben. Amikor forrni kezd, hozzáadjuk a megmosott rizst, a csipet sót, a vajat. Takarékon főzzük, időnként megkeverve, amíg a rizs felveszi az összes tejet. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd elzárva a tüzet lefedve hagyjuk 10 percet pihenni, ezalatt beszívja a maradék folyadékot és megpuhul.
Tálalásnál fahéjjal, kakaóporral is megszórhatjuk, reszelhetünk rá csokit, vagy megszórhatjuk felkockázott befőtt ananásszal, leszűrt meggykompóttal, akár idénygyümölccsel.
6 tojásból piskótát sütünk. A pudingot a tejben felfőzzük. A rámát a porcukorral kikeverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A piskótát megkenjük barack lekvárral, a babapisk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kikenünk egy tepsit. A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk. A tojást a cukorral felhabosítjuk, majd a megolvasztott tojásos - vajas k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem. 2. A tejszínt felvertem habbá, itt egy útmutató,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. 2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krém...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű