- háztartási keksz, babapiskóta vagy házi piskóta
- banán
- tejföl
- cukor
- habtejszín
Felverjük a tejszínt. A banánt (egy kivételével) villával összetörjük, és az ízlés szerint cukrozott tejfölbe keverjük. Egy nagy tálba egy sor piskótát rakunk, erre jöhet a banános tejföl harmada, majd a tejszín harmada. Újabb sor piskóta következik, majd megint a banános és a tejszínes rész. A tetejére körben piskótadarabkákat rakunk, majd a középső részt kitöltjük tejszínnel és a banános tejföllel. A maradék banánból karikákat vágunk a tetejére díszítésnek.
Igény esetén bővíthető más gyümölcsökkel, mazsolával, a teteje pedig díszíthető olvasztott csokoládéval is.
A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztalapokat 3-3 négyzetre vágjuk, majd éles késsel keresztben és hosszában átlósan behasítjuk, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere. Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta pentru a asigura inglobare...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés menete: 1. Tészta dagasztása a zsiradék utólagos hozzáadásával 2. Tészta érés: 45 perc 3. Osztás, mérés: 15x65g 4. Gömbölyítés 5. A fonni kívánt fánkok gombócain...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű