- háztartási keksz, babapiskóta vagy házi piskóta
- banán
- tejföl
- cukor
- habtejszín
Felverjük a tejszínt. A banánt (egy kivételével) villával összetörjük, és az ízlés szerint cukrozott tejfölbe keverjük. Egy nagy tálba egy sor piskótát rakunk, erre jöhet a banános tejföl harmada, majd a tejszín harmada. Újabb sor piskóta következik, majd megint a banános és a tejszínes rész. A tetejére körben piskótadarabkákat rakunk, majd a középső részt kitöltjük tejszínnel és a banános tejföllel. A maradék banánból karikákat vágunk a tetejére díszítésnek.
Igény esetén bővíthető más gyümölcsökkel, mazsolával, a teteje pedig díszíthető olvasztott csokoládéval is.
1. A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. 2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egye...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta elkészítése: A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd a tojások sárgáját, a porcukort és a vanília kivonatot krémesre keverjük és a végén hozzáadjuk a lisztet is. Egy kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütés bő olajban kb.: 0,5 - 1 liter , kb.: 150 - 170 fokos Először a túrót kikeverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, és egy csipetnyi sóval is...
Elkészítési idő: 10 perc+1 ó Nehézség: KönnyűA sütés kezdete előtt 2-3 órával vegyük ki a réteslapokat a hűtőből, terítsük ki őket, majd hagyjuk teljesen kiszáradni. Készítsük el a szirupot: a vizet, a cukrot, a narancs l...
Elkészítési idő: 2 óra 20+30 per Nehézség: Könnyű