menu

Családireceptkönyv.hu

Kókuszkrémes rólad


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskótához:37×31 tepsi
6 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg finom liszt(átszitálva)
3 dkg kakaó(Holland)
1 csomag sütőpor
1 mokkás kanál szóda bikarbóna

Töltelék:
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 csomag vanília puding
2-3 evőkanál kókusz aroma
3 dl tej

Tetejére:
Kókuszreszelék+olvasztott csoki


Elkészítés:


A piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét elkezdem habbá verni ha félig felvertük hozzáadagolom a cukrot és kemény habbá felverjük,majd a robotgépünket lejjebb vesszük és egyesével hozzáadom a tojássárgáját.A lisztel elkeverjük a sütőport,szódabikarbónát,és nagyobb fejű kanál segítségével,laza mozdulatokkal hozzáadagoljuk a felvert tojáshoz,hogy ne törjön össze a habunk.
Sütőpapíros tepsibe öntöm előmelegített sütőben 180 fokon sütöm,ha megsült még melegen feltekerem.
A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzöm,majd a gázról levesszük és 5 dkg vajat kókuszaromát hozzákeverem,hagyom jól kihűlni.Addig a maradék 25 dkg vajat a porcukorral habosra keverem,a kihűlt pudingot és kókuszreszeléket hozzáadom és jól összekeverem.
A lapunkat a több mint a fele krémmel töltöm,feltekerem majd a maradék krémet a külsejére kenem csikózom,olvasztott csokival díszítem kókuszreszelékkel szórom.
Hűtőbe rakom dermedés után szeletelem.

Kókuszkrémes rólad

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madártej szelet
Madártej szelet

Elkészítés: 1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a sütőporos lisztet. Margarinozott/lisztezett tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Turós, lekváros
Turós, lekváros

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Linzer karika
Linzer karika

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük világosra. Baracklekvárral megkenjük, porcukorral a tetejét meghintjük. Diótöltelék: A darált di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Grízes-mézes
Grízes-mézes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk