menu

Családireceptkönyv.hu

Mississippi sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
Tészta:

120 olvasztott vaj vagy margarin
240 g kristálycukor
60 g cukrozatlan kakaópor
4 nagy tojás (enyhén felverve)
1 teáskanál vanília aroma
1 csipet só
180 g liszt
180 g apróra vágott dió
300 g pillecukor

Csokimáz:

500 g szitált porcukor
1 dl tej
30 g lágy vaj
40 g cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:



1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a vajat és a következő 5 hozzávalót. Belekeverjük a lisztet és a diót.
2. Egy 40 cm x 25 cm-es sütőtálba beleöntjük a masszát.
3. 180 fokon 20-25 percig sütjük a tésztát, majd fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
4. Kivesszük a sütőből és a meleg tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk a pillecukrokat. Visszatesszük a sütőbe és még 5 percig sütjük.
5. A csokimáz minden összetevőjét kézi mixerrel összekeverünk, amíg egyenletes mázat nem kapunk. Összefőzzük az egészet. A süti tetejét leöntjük a csokimázzal.
6. Egészen kihűtjük a sütit, majd kockákra vágva tálaljuk.


Mississippi sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokiba mártott perec (nassolda)
Csokiba mártott perec (nassolda)

Az átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint. Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Hűtőbe tesszük pihenni. Pihenés után 3-4 mm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villám kakaós csiga
Villám kakaós csiga

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, majd egy nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a kakaóport összekeverjük a porcukorral. A túrót összekeverjük a porcukorral,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Kakaós csiga új technikával
Kakaós csiga új technikával

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és megszórjuk egy evőkanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Palacsinta - mákos
Palacsinta - mákos

A mákot porcukorral, kevés tejjel eldolgozzuk és lassú tűzön, állandó keverés mellett felfőzzük. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük vele, négyrét hajtva, porcukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk