A süti alja:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj vagy margarin
- kb. 3 ek tej
A krémhez:
- 1 cs. Dr. Oetker túrós-tejszínes krém alappor
- 1,5 dl tej
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 12,5 dkg áfonya (vagy egyéb gyümölccsel is készíthető, pl. ribizli)
- pár szem áfonyát hagyjunk a díszítéshez
Kimérjük a kekszalap hozzávalóit, a vajat kissé megolvasztjuk, majd összegyúrjuk, közben hozzáadunk kb. 3 ek. tejet. Jól összemorzsoljuk, gyúrjuk, majd egy kapcsos tortaformába öntjük és jól ledöngöljük, esetleg egy pohár aljának segítségével egyenletesen lenyomkodjuk. A krém készítéséig hűtőbe rakjuk.
A krémhez a túrót villával kicsit áttörjük, hozzáadjuk a 1,5 dl tejet és a krémport, majd jó habosra verjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, átkeverjük, de ne törjük össze, majd a kekszes alapra simítjuk, tetejét megszórjuk gyümölccsel, jól behűtjük. 2 óra múlva fogyasztható.
Nyári nagy melegben ideális, hűsítő finomság.
Kicsit pikánsabbá tehetjük a kekszalapra kent savanykás lekvárral, dzsemmel.
A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojás sárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, majd állandóan kevergetjük, krémesre főzzük a darakrémet. Néhányszor megkeverjük...
Elkészítési idő:A mazsolát alaposan mossuk meg, majd áztassuk be.A darált diót és a nyírfacukor port késes robotgépben néhányszor forgassuk át, hogy teljesen finom port kapjunk. Adjuk hozzá a rum...
Elkészítési idő:A hideg vajra rászórjuk az egy csipet sót, és a lisztet elmorzsoljuk. Ezután a cukrot is beledolgozzuk végül a tojások sárgájával együtt összegyúrjuk a tésztát. Picit erőteljese...
Elkészítési idő: