A süti alja:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj vagy margarin
- kb. 3 ek tej
A krémhez:
- 1 cs. Dr. Oetker túrós-tejszínes krém alappor
- 1,5 dl tej
- 25 dkg krémes tehéntúró
- 12,5 dkg áfonya (vagy egyéb gyümölccsel is készíthető, pl. ribizli)
- pár szem áfonyát hagyjunk a díszítéshez
Kimérjük a kekszalap hozzávalóit, a vajat kissé megolvasztjuk, majd összegyúrjuk, közben hozzáadunk kb. 3 ek. tejet. Jól összemorzsoljuk, gyúrjuk, majd egy kapcsos tortaformába öntjük és jól ledöngöljük, esetleg egy pohár aljának segítségével egyenletesen lenyomkodjuk. A krém készítéséig hűtőbe rakjuk.
A krémhez a túrót villával kicsit áttörjük, hozzáadjuk a 1,5 dl tejet és a krémport, majd jó habosra verjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, átkeverjük, de ne törjük össze, majd a kekszes alapra simítjuk, tetejét megszórjuk gyümölccsel, jól behűtjük. 2 óra múlva fogyasztható.
Nyári nagy melegben ideális, hűsítő finomság.
Kicsit pikánsabbá tehetjük a kekszalapra kent savanykás lekvárral, dzsemmel.
A langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék 2 evőkanál cukorral és a kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingporokat kikeverjük az üdítővel,sűrűre főzzük ,hagyjuk kicsit hűlni majd a tészta tetejére kenjük
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt szir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 7 tojássárgáját a cukorral, olajjal, vízzel habosra kikavarjuk, hozzáadjuk az átszitált kakaóport, lisztet szódabikarbonát, kizsírozott lisztezett 26x36 cm–es tepsiben, előmeleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz