Hozzávalók:
5 db tojás
30 dkg cukor
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2 dl víz
2 dl napraforgó olaj
50 dkg meggy
Elkészítés:
1.A tojássárgáját a cukorral és vízzel habosra keverjük.
2.Majd hozzáadjuk az olajat.
3.Lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
4.Belekeverjük a tojások felvert habját.
5.Tepsibe simítjuk, és meggyel sűrűn kirakjuk, majd megsütjük.
Trükkök, tippek, praktikák:
sütési hőfok: 200°C
A tojásokat kézi mixerrel egy kicsit kihabosítjuk, hozzáadjuk a villával áttört túrót, olajat, lisztet elkeverjük. Majd kanállal beleforgatjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A joghurtot keverjük ki a cukrokkal, adjuk hozzá a lisztet, amibe belekeverjük a sütőport, és a szódabikarbónát. 2. Dolgozzuk össze, de nem kell sokáig keverni, hasonlóan minth...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEnnél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta ugyanúgy készül, mint a hagyományos kosárkánál, csak most picit emelt adagban, hogy kissé vastagabbak legyenek a kosarak. A cél az volt, hogy a 40 formámat telesüssem - íg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű