25 dkg vaj
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
2 kg alma
fahéj ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor vagy 3-4 ek porcukor vagy cukor
A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a hűtőbe kb fél órát. Ezalatt hámozd meg az almákat, majd reszeld le . Az egyik cipót nyújtsd akkorára, mint a tepsi és terítsd a tepsi aljára és szórd le egy marék zsemlemorzsával vagy darált dióval. Aztán a reszelt almát tedd rá ,amibe tettél fahéjat is és mehet a másik cipó is rá.Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Savanyú almánál tehetsz bele több cukrot. Édes almánál egyáltalán nem szükséges cukor.
A sárgáját a "cukorral" habosra verjük. Robotgéppel hozzákeverjük a vizet, lisztet, szódabikarbónát. Fehérjét kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a masszához. Tepsibe öntjük. 170 f...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez az élesztőhöz adjuk az1 mk cukrot, ésa meleg tejben felfuttatjuk. A lisztbe szórunk 1 csipet sót, kissé elvegyítjük, majd a puha vajat elmorzsoljuk benne....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 175 fokra, egy szilikon sütőformát kikentem a vajas papírral és behintettem liszttel. A gyümölcsök előkészítésével folytattam. Puha, szaftosabb fajtákat v...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA cukrot keverd simára a tojásokkal, A maradék száraz anyagokat (liszt sütőpor csipet só) szitáld bele egy másik tálba. A vajat langyosítsd meg és keverd el a tojásos cukros keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű