25 dkg vaj
40 dkg finomliszt
12 dkg kristálycukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
2 kg alma
fahéj ízlés szerint
2 csomag vaníliás cukor vagy 3-4 ek porcukor vagy cukor
A vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a hűtőbe kb fél órát. Ezalatt hámozd meg az almákat, majd reszeld le . Az egyik cipót nyújtsd akkorára, mint a tepsi és terítsd a tepsi aljára és szórd le egy marék zsemlemorzsával vagy darált dióval. Aztán a reszelt almát tedd rá ,amibe tettél fahéjat is és mehet a másik cipó is rá.Villával szurkáld meg, és kend be felvert tojássárgájával. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Savanyú almánál tehetsz bele több cukrot. Édes almánál egyáltalán nem szükséges cukor.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Én 22 cm-es formát használtam.Kikentem vajjal és barna cukorral megszórtam A tojásokat a cukorral...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojást habosra verem a cukorral, beleteszem a mascarponét, majd apránként hozzákeverem a lisztet, sütőport. 2 almát belekockázok a masszába, hozzáteszem a fahéjat és összekevere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a 3 dl vízzel egy edénybe rakjuk, majd folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a víz elfő. Ekkor hozzáöntjük a tejet,és megfőzzük. Amikor megfőtt hozzáadjuk a vaníliás cukro...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet daráljuk apróra. A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a kekszmorzsával. Egy 23 centiméteres tortaforma aljába egyengessük el a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű