60 dkg liszt, 1 evőkanál burgonyapehely ( ez elhagyható) 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej 1 dl olaj, 1 kávésnál cukor
1 dl langyos tejbe tesszük a kávéskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, olajat a maradék langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.Jól bedagasztjuk 1 óra alatt duplájára kelesztjük.Ha megkelt,
lisztezett deszkára borítjuk és 12 részre osztjuk.Egyenként kb 25 cm átmérőjű vékony kockákra nyújtjuk (ahogy sikerül) és az egyik csücsküktől kezdve felsodorjuk őket. Letakarva 45 percig hagyjuk pihenni a kifliket.Egy lábasba forralunk vizet ( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket majd 8 -ig elszámolunk lassan. A fürösztéstől lesznek szép fényesek és ropogósak. Ez kb 4 perc az összes kiflivel. Vízből kivéve, egyből a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sülnek.Ha szép piros kívülről akkor megsült a közepe is.
Mindent összekeverünk és 150 fok 20-25 perc.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral addig keverem amíg habos,krémes lágy masszát nem kapok,majd apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport majd végül beleöntöm az olajat. Szilikonos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes