30 dkg barna cukor,
2 dl étolaj,
4 nagy tojás,
10 dkg darált dió,
28 dkg liszt,
40 dkg reszelt sárgarépa,
1 citrom reszelt héja,
1 sütőpor,
1 mk, almás rétes fűszerkeverék (vagy mézeskalács fűszer),
csipet só,
20 dkg natúr krémsajt,
10 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával. Zsírozott, lisztezett tepsiben (22x36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsajttal és reszelt répával díszítjük.
A cseresznyét megmossuk, megszárítjuk és a szárakat eltávolítjuk. Majd megszórjuk 5 dkg cukorral, és legalább félórán keresztül állni hagyjuk. Közben a lisztet átszitáljuk és elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsünk fel 150 milliliter tejet (ne legyen forró), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és várjuk meg, amíg felfut. A lisztet öntsük egy tálba, az ujjunkka...
Elkészítési idő: 35+30 perc Nehézség: KönnyűA babapiskótát kb. 1 cm-es darabokra aprítjuk, majd elkészítjük a mártást: jól összekeverjük a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat, a citrom levét és végül óvatosan beleforgatjuk a ke...
Elkészítési idő: 15-20 Nehézség: Könnyű