30 dkg barna cukor,
2 dl étolaj,
4 nagy tojás,
10 dkg darált dió,
28 dkg liszt,
40 dkg reszelt sárgarépa,
1 citrom reszelt héja,
1 sütőpor,
1 mk, almás rétes fűszerkeverék (vagy mézeskalács fűszer),
csipet só,
20 dkg natúr krémsajt,
10 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával. Zsírozott, lisztezett tepsiben (22x36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsajttal és reszelt répával díszítjük.
A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük, majd hozzászórjuk a lisztet és jól kidolgozzuk. Ha kész, 1-2 órát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a tejjel és a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a sütőport, egy fél citrom reszelt héját és egy csipet sót. A tésztát jól elkeverjük, a tojások fehérjéből a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával könnyen nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük és félig megsütjük. A sütőből kivéve lekvárral vékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és az étkezési keményítővel. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük (fehéredésig), majd b...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes