Családireceptkönyv.hu

Finn karácsonyi mézes


Írta:

Adag: 200 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
25 dkg méz
30 dkg cukor
30 dkg margarin
3 db tojás
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt narancshéj
3 kávéskanál szódabikarbóna
kis só

Elkészítés:


A mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a mézes margarint, végül a tojást, a maradék lisztet. A tésztát csak kicsit gyúrjuk össze. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, arany-barnára sütjük.
Máz: cukor+ tojásfehérje

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyorsan sül, 6 perc elég a sütéshez, előmelegített sütőben.

Finn karácsonyi mézes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Lintyő
vanilia krém
vanilia krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Zabpelyhes almás-mézes
Zabpelyhes almás-mézes

A hozzávalókat jól összekeverem. Zsírpapírral bélelt tepsire teszem kis halmokban, majd egy kicsit lelapítom, hogy kerek kis keksz formája legyen. 200 fokon alul felül sütésre á...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Mogyorós csokigolyók
Mogyorós csokigolyók

A habtejszínt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a darabokra tördelt étcsokoládét, és folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha teljesen elolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzáadj...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mazsolás-diós-vaníliás-habos nasi
Mazsolás-diós-vaníliás-habos nasi

Kikeverjük a tojások sárgáját 15 dkg cukorral a vaníliás cukorral, és a tejjel felengedve, beleöntjük az egycentis karikákra vágott kiflit. Mikor a tejet magába szívta, összekeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk