1 kg liszt
25 dkg méz
30 dkg cukor
30 dkg margarin
3 db tojás
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt narancshéj
3 kávéskanál szódabikarbóna
kis só
A mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a mézes margarint, végül a tojást, a maradék lisztet. A tésztát csak kicsit gyúrjuk össze. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, arany-barnára sütjük.
Máz: cukor+ tojásfehérje
Gyorsan sül, 6 perc elég a sütéshez, előmelegített sütőben.
A zsemléket kettévágjuk, kiszedjük a belsejét. Az üres zsemlék alsó felét cukrozott tejben megforgatjuk, és kivajazott tepsibe tesszük. A zsemle belsejét a túróval összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a mézet, a vizet vizet és egy csipet sót egy lábasban összekeverjük és felforraljuk. Amikor fel forrt, kisebbre vesszük a lángot, és még 3 percig tovább forraljuk. Egy má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót, cukrot és a kandírozott citrushéjat. Megvárjuk amíg újra felforr, belekeverjük a lisztet, jól átkeverjük, majd hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDen Backofen auf 175°C (Umluft 150°C) vorheizen. In eine Schüssel das Mehl 3 x sieben. Das Sieben ist wichtig, weil der Kuchen sonst nicht flaumig-weich wird. In einer großen Sc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű