1 kg liszt
25 dkg méz
30 dkg cukor
30 dkg margarin
3 db tojás
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt narancshéj
3 kávéskanál szódabikarbóna
kis só
A mézet és a fűszereket összefőzzük, hozzáadjuk a margarint, hűlésig kavarjuk. Tojásokat felverjük, hozzáadjuk a cukrot. A liszt egy részét összekeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a mézes margarint, végül a tojást, a maradék lisztet. A tésztát csak kicsit gyúrjuk össze. Egy éjszakát pihentetjük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, arany-barnára sütjük.
Máz: cukor+ tojásfehérje
Gyorsan sül, 6 perc elég a sütéshez, előmelegített sütőben.
1. A tojásokat egy tálba ütjük, elkeverjük a cukorral. 2. Majd az összes hozzávalós szép sorba beletesszük és összekeverjük. 3. A legvégén az almát hámozzuk, magházát eltávolítju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 150 fokra 2. A tészta hozzávalóit egy edénybe tesszük és összegyúrjuk, addig míg nem kapunk egy lágy, nem ragacsos állagú tésztát. 3. A töltelék hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrni, majd egy kiskanál segítségével egy sütőlapon, vagy tepsiben kis halmokat tenni. 170 fokon megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apró darabokra törjük. A vajat a cukorral és az őrölt fahéjjal habosra keverjük és összedolgozzuk a keksszel, hozzáadjuk az almalevet is. Mikor egy masszát kapunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű