1 tojás
1,5 dl tejföl
3 evőkanál porcukor
kb 250-280 g liszt
½ csomag sütőpor
só
1 evőkanál rumaroma, én most tojáslikőrt használtam
½ citrom reszelt héja
a sütéshez bő olaj
lekvárral, vagy csak úgy
Egy nagyobb tálban elkevertem a tojást a porcukorral, majd a tejföllel, hozzáadtam a likőrt, citromhéjat, sót és a sütőporos lisztet. Nekem elég volt 260 g ahhoz, hogy leváljon az edény faláról, de még ragadós legyen, olyan sűrű nokedlitészta-szerű. Az olajat felmelegítettem és közepesnél kisebb lángon kisütöttem a fánkokat. Két evőkanál segítségével szaggattam ki a őket, melyeket megmártottam az olajban.
A hagyományos fánknál jóval kisebbeket gyártottam. Okki kinyújtotta lisztezett deszkán és ujjnyi vastagra szaggatta, de szerinte jobb lett volna úgy készíteni, ahogy én próbáltam ki az ajánlására :)
Nekem bejött, mert kevesebb mosogatással és tortúrák nélkül készülő finom fánk. A citromhéj különleges ízt kölcsönöz neki. Frissen el is fogyott, így az igazi!
Nagyon gyorsan készen van ez a finom fánk, ha nincs időnk hosszadalmas élesztős fánkot készíteni, de mégis ennénk valami jó kis édességet :)
Mindne hozzavalot összegyúrni, kinyújtani, kiszaggatni es legalabb egy órára hűtőbe tenni majd kb 12 percig sütni 180 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát megtisztítjuk, csumáját kivágjuk, majd lereszeljük. Cukorral ízlés szerint ízesítjük, puhára pároljuk. A megmosott mazsolát, citrom reszelt héját, vaníliás cukrot, őrölt f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a kakaóport, és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű