1 csomag babapiskóta (20 dkg) én Mannert használtam, ez a fajta vékonyabb, mint a többi
2 csomag csokis pudingpor
8 dl tej
10 dkg vaj
5 ek cukor
kb 1-1,5 dl kávé
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
A kávét lefőzzük, a pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük, majd egy picit hűtjük. Ha langyosra hűlt belekeverjük a vajat. A habtejszínt felverjük.
A kávéba egyenként belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai aljára fektetjük. Jöhet rá egy adag krém és egy kis tejszínhab.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg elfogynak a hozzávalók. Arra figyeljünk, hagy a tetejére krém kerüljön és tejszínhab.
Megszórjuk kakaóporral és hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára, de legjobb egy éjszakára.
A szalalkálit felfuttatjuk a tejben, a lisztet, cukrot összekeverjük szárazon, közepébe mélyedést készítünk, és a margarint, tojásokat és a szalalkálit beleöntjük. Először a robotg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozni. Keleszteni, duplára ,30 perc, 12 - 14 egyforma darabra osztani,gömbölyíteni, 10 perc pihi, 2- 3 mm vékonyra nyújtani. Kb. 15- 18 cm körökre nyújtani...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cocomast, a cukkinit, a kakaóvajat, a vaníliát és a csipet sót turmixba teszem és simára keverem, majd összemelegítem majdnem forrásig. Közben a csokoládét is bele tördelem. Ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy pástétom- vagy őzgerincformát. Egy tálban keverjük össze a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű