Családireceptkönyv.hu

Piskótatekercs pudinggal töltve


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
lekvár (sárgabarack)
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
3-5 evőkanál cukor
10 dkg margarin


Elkészítés:


A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet, gáztepsibe öntjük, amit ki is vajazhatunk, liszttel megszórunk, vagy sütőpapírt használjunk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és felcsavarjuk.Vékony szeletekre vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és kirakjuk a piskóta szeletekkel az alját és az oldalát. Az aljára egész szeletek kerüljenek, az oldalára felezve tegyük.
A krémhez a vaníliás pudingot a szokásos módon elkészítjük, belekeverjük a margarint, kihűtjük, és beleöntjük a formába. A tetejét is befedjük piskótatekercsekkel. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd kiborítva szeleteljük.


Piskótatekercs pudinggal töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyzselés, krémes szelet
Meggyzselés, krémes szelet

A tojásfehérjét a cukorral keményre vertem gépi habverővel, majd egyenként beledolgoztam a tojássárgákat. A szódabikarbónával elkevert lisztet egy fakanál segítségével óvatosan bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zabpehely tallér
Zabpehely tallér

A száraz anyagokat összekeverjük. A tojást a cukorral és a Rámával kikeverjük. Hozzáadjuk a száraz anyagokat, tehetünk bele apróra vágott csokit ízlés szerint. Diónyi golyókat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
kelt almás
kelt almás

Elkészítés: Felfuttatjuk az élesztőt. A tejben megmelegítjük a margarint. Hozzáöntjük a cukrot. A lisztet és a sót elkeverjük, erre öntjük a margarinos-tejes keveréket, majd az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk