Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
lekvár (sárgabarack)
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
3-5 evőkanál cukor
10 dkg margarin
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet, gáztepsibe öntjük, amit ki is vajazhatunk, liszttel megszórunk, vagy sütőpapírt használjunk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és felcsavarjuk.Vékony szeletekre vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és kirakjuk a piskóta szeletekkel az alját és az oldalát. Az aljára egész szeletek kerüljenek, az oldalára felezve tegyük.
A krémhez a vaníliás pudingot a szokásos módon elkészítjük, belekeverjük a margarint, kihűtjük, és beleöntjük a formába. A tetejét is befedjük piskótatekercsekkel. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd kiborítva szeleteljük.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, kicsit betakarjuk, majd a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rummal....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,A két tojást a cukorral és a szódabikarbónával nagyon habosra keverjük,majd beleöntjük a langyos mézet .a fűszereket és a lisztet. Jól kidolgozzuk és zsírral kikent kis tepsiben...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes4 tojást egészben, robotgép segítségével 6-7 perc alatt felverjük a cukorral, majd fakanál segítségével 4 ek lisztet belekeverünk lazán. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű