Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
lekvár (sárgabarack)
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
3-5 evőkanál cukor
10 dkg margarin
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákkal kikevert cukrot kanalanként. Ezt géppel is csinálhatjuk. Végül kanalanként belekeverjük a lisztet, gáztepsibe öntjük, amit ki is vajazhatunk, liszttel megszórunk, vagy sütőpapírt használjunk. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha megsült, kiborítjuk egy nedves konyharuhára, felcsavarjuk, kicsit állni hagyjuk. Ha kihűlt, megkenjük a lekvárral, és felcsavarjuk.Vékony szeletekre vágjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával, és kirakjuk a piskóta szeletekkel az alját és az oldalát. Az aljára egész szeletek kerüljenek, az oldalára felezve tegyük.
A krémhez a vaníliás pudingot a szokásos módon elkészítjük, belekeverjük a margarint, kihűtjük, és beleöntjük a formába. A tetejét is befedjük piskótatekercsekkel. Hűtőben kicsit megdermesztjük, majd kiborítva szeleteljük.
A tojást a cukorral, a citrom levével és héjával és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejfölt. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk meggyel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk. Minden másodikat gyűszűvel vagy pici kör formával kiszúrjuk. Felv...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. Olvaszd fel kíméletesen a csokoládét vízfürdő fölött vagy mikrohullámú sütőben. 2. Forgasd bele a krémsajtot és addig keverd, amíg egyenletes állagú lesz. 3. Válaszd szét a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd össze a hozzávalókat!
Elkészítési idő: 15-20 perc Nehézség: Könnyű