A tésztához
3 evőkanál keserű kakaópor
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
25 dkg Rama Sütőmargarin
1 tojássárgája
fél csomag sütőpor
A töltelékhez
1 db citrom reszelt héja
40 dkg konzerv/friss őszibarack
5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz
1 kg tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
3 db tojás
Elkészítés
A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tartjuk 1-2 órán át. (Vagy a fagyasztóba tesszük 20 percig).
A töltelékhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a darált kekszet és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk.
Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, bele-reszeljük (a reszelő durva fokán) az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét. Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot kanalazunk rá, amit a maradék töltelékkel befedünk.
A másik tésztacipót – az aljához hasonlóan – a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 35-40 percig sütjük.
A kifliket felkarikázzuk. A tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a tejet egy nagy keverőtálba öntjük, és habverővel összekeverjük. Hozzákeverjük a vajat, val...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű20 dkg liszt 10 dkg cukor 15 dkg vaj 2 evőkanál vaníliás cukor 4 tojás 1 teáskanál sütőpor 50 dkg kimagozott szilva fahéj 15 dkg cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kölest a sós vízben megfőzzük. 2. Belekeverünk minden egyéb hozzávalót (nyugodtan lehet kóstolgatni, esetleg jobban/kevésbé édesíteni). 3. Vajjal kikent formába öntjük, és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű