Roppant egyszerűen elkészül, a csokin kívül minden száraz hozzávalót tegyél be egy tálba, vegyítsd el, add hozzá a nedves hozzávalókat és kézzel dolgozd össze az egészet. Nem kell sokáig gyúrni, csak gyors mozdulatokkal addig, míg összeáll a tészta. A csokit nagylyukú reszelőn reszeld le, én nagyon lusta voltam és a robotgép reszelő betétjét használtam, ami kb 5 másodperc alatt lereszelte. A végén a csokit is keverd bele, ha esetleg az olajad folyékony és a tészta nagyon lágy lenne, akkor folpackba csomagolva 20-30 percre a hűtőbe kell tenni. A kezeddel formázz kis diónyi golyókat és tedd őket sütőpapíros tepsire, nem kell lenyomni, de hagyj helyet közöttük, mert picit elterülnek és megnőnek. Előmelegített 175 fokos sütőben süsd 10-12 percig. Rácson hűtsd ki őket, majd légmentes dobozban tárold.
A tojásokat az édesítővel keverd fehéredésig (2-3 perc), keverd hozzá a kókuszkrémet és a citromlevet. A csokit és a kókuszolajat olvaszd fel, amikor már langyosra visszahűlt, akkor ezt is keverd a masszához. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és forgasd bele egyenletesen. Egy muffintepsit bélelj ki papír kapszlikkal, töltsd meg a mélyedéseket 2/3-ig a masszával. Előmelegített 180 fokos sütőben süsd kb 20-25 percig, ez sütőtől függ, nálam 20 perc alatt lettek készen. Hűtsd ki őket teljsen, majd a lekvárt töltsd hazsákba és egy hosszú, vékony nyomócsővel töltsd bele a muffinokba. A tetején ki fog buggyanni a lekvár, akkor jó. Ha nincs ilyen nyomócsőved, akkor a muffinok tetejéből kanállal szedj ki tésztát és kanalazd az üregbe a lekvárt. A csokit a kókuszolajjal olvaszd fel, vond be vele a muffinok tetejét.
Trollanyu
Szuperegyszerű: A hozzávalókat robotgéppel keverd egyneművé, majd formázz kis golyócskákat. Hűtőben tárolva napikig eláll.
Elkészítési idő:A zsemlék felső részét levágjuk. Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk. A zsemlék alját és a tetejét is cukorral, vaníliás cukorral...
Elkészítési idő: