30 dkg liszt 25 dkg vaj 14 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 tojássárgája 0,5 teáskanál só 0,5 teáskanál sütőpor
Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha jó habos, dolgozd a száraz elegyhez. Formázz a masszából egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagra. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket, azokra pedig nyomd rá jól a sütipecsétet. A kekszeket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Nyolc-tíz perc alatt süsd szép aranybarnára.
A hozzávalókat alaposan összekeverjük. Én apró szemű zabpelyhet és barna cukrot használtam (porcukor formájában). Miután összekevertük az alapanyagokat, érdemes egy kis ideig hűt...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit összegyúrni, közepes állagú. Vékony téglalappá nyújtani. Kenéshez liszt,zsír habosra keverni.Vékonyan rákenni a tésztára,középről kifelé haladva. Feltekerni,...
Elkészítési idő:A túrót,joghurtot,édesítőt,kókuszt alaposan összekeverjük.A zseltaint elkeverjük a vízben és felmelegítjük.Az eper egy részét a forma aljára tesszük(de akár bele is lehet keverni a...
Elkészítési idő: 15 percHogyan süthetek omlós süteményt? Kenje meg a tepsit és fedje le sütőpapírral. Előmelegítjük a sütőt. Felső / alsó fűtés 180 ° C körül légkeverés 160 ° C körül Sütési idő: kb. 1...
Elkészítési idő: 60 perc