30 dkg liszt 25 dkg vaj 14 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 tojássárgája 0,5 teáskanál só 0,5 teáskanál sütőpor
Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha jó habos, dolgozd a száraz elegyhez. Formázz a masszából egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Ezt követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagra. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket, azokra pedig nyomd rá jól a sütipecsétet. A kekszeket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Nyolc-tíz perc alatt süsd szép aranybarnára.
Elkészítése: Verjünk habot a tojás fehérjéből és a cukorból, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a darált diót és a sütőport, majd óvatosan kavarjuk ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját eg...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézA szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük hozzá adjuk a citrom sót a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű