menu

Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb vajaskeksz :)


Írta:

Elk. idő: 45p
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt 25 dkg vaj 14 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 1 tojássárgája 0,5 teáskanál só 0,5 teáskanál sütőpor

Elkészítés:


Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Ha jó habos, dolgozd a száraz elegyhez. Formázz a masszából egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább egy órára.

Ezt követően lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 3-4 milliméter vastagra. Egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrj ki köröket, azokra pedig nyomd rá jól a sütipecsétet. A kekszeket rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe. Nyolc-tíz perc alatt süsd szép aranybarnára.

A legfinomabb vajaskeksz :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamelles krémes
Karamelles krémes

Elkészítése: Verjünk habot a tojás fehérjéből és a cukorból, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a darált diót és a sütőport, majd óvatosan kavarjuk ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: emaxa
fahéjas gyors torta
fahéjas gyors torta

Töltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
TÚRÓS PITE
TÚRÓS PITE

Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a töltelékkel kezdeni. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját eg...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Babi
Birsalmasajt
Avatar Babi Kedvelnék
Birsalmasajt

A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük hozzá adjuk a citrom sót a cukrot, és gyors tűznél, állandó kavar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk