- 8 db tojásfehérje
- 8 db tojássárgája
- 160 g kristálycukor
- 200 g búzaliszt
- 1 csipet só
180 fok 22cm 50perc
A tojásfehérjéket a kristálycukorral, és a csipet sóval kemény habbá verjük.
Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hozzákeverjük a lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Amíg p...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat, a mákot és az étolaj at. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cukrot elkeverjük a tojással és az 5 evőkanál vízzel, hozzáadjuk a sütőporral, dióval elegyített lisztet és 5 kanál vízzel elkeverjük. Kizsírozott, lisztezett tepsiben előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű