menu

Családireceptkönyv.hu

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt 18 dkg liszt (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz 9 evőkanál víz
a krémhez:

2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé

Elkészítés:


tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. A habosra kevert vajhoz kanalanként hozzáadjuk a krémet és összekeverjük, majd hozzáadjuk a diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel (A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel). A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Baileys szelet
Baileys szelet

A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrienn
Húsvéti különlegesség
Húsvéti különlegesség

Krém: A tejet a liszttel megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a cukrot és margarint. Még hozzáadjuk a darált diót és a rumot. Máz: A tojásfehérjéket felverjük, hozzáadjuk a cuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Somlói galuska
Somlói galuska

Először elkészítjük a krémet és az önteteket. Puncs szirup: A 3 dl vízbe forrásig melegítjük a cukrot, a citrom és narancshéját a mazsolát. Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a rumot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macaron töltelékek
Macaron töltelékek

♥ SÓS KARAMELL kb. 30 darabhoz 80 g fehércsokoládé 80 g kristálycukor 200 g állati tejszín (minimum 30 % zsírtartalommal) 40 g vaj 1 csipet só ízlés szerint Folyamatos keverg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk