Családireceptkönyv.hu

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 tojás
25 dkg barna cukor
25 dkg liszt 18 dkg liszt (köszönjük a kiegészítést “Welcome to Romania”)
15 dkg darált dió
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál olaj
1 fél citrom héja
1 teáskanálnyi sütőpor
4 evőkanál víz 9 evőkanál víz
a krémhez:

2 vaníliás pudingpor
9 dl tej
4 evőkanál barna cukor
15 dkg darált dió
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg vaj
A tetejére:
5 dkg darált dió
1 evőkanál barna cukor
2 evőkanál főtt kávé

Elkészítés:


tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosak, hogy a hab ne törjön össze! Kivajazott tortaformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 perce át, közben elkészítjük a krémet. A pudingport a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük a tejjel, majd megfőzzük és lassan kihűtjük. A habosra kevert vajhoz kanalanként hozzáadjuk a krémet és összekeverjük, majd hozzáadjuk a diót is. A tésztát vízszintesen háromba vágjuk és megkenjük a krémmel (A lapokat pedig locsoljuk meg rumos öntettel). A darált diót, a cukrot és a kávét elkeverjük, majd elsimítjuk a sütemény tetején. Egy órán át hűtőben tároljuk, majd tálaljuk.

Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Túrógombóc
Túrógombóc

1. Először a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra...

Elkészítési idő: 20 perc+ 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Mákos linzer
Mákos linzer

A cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a tejfölt a tojássárgájával elkeverem öntjük hozzá. 1 órára hűtőbe tesszük, majd 3 mm vastagságú nyújtjuk. 190...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Régimódi almás linzer
Régimódi almás linzer

1. Először a tölteléket készítjük el: a reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. 2. Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 3. A tésztát kettő felé vesszük. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Pudingos keksz
Pudingos keksz

A pudingpor kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyikbe beledolgozzuk a vanília ízű, a másik vaníliás ízű (Két különb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk