12 db palacsinta
A töltelékhez:
0,5 kg túró
1-2 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
ízlés szerint porcukor
pici só
1-2 kanál tejföl (ha nagyon száraz a túró)
6 dkg csokoládé
1 dl tejszín (vagy Hulala, esetleg egyéb márkájú cukrászhab)
A puncsmártáshoz:
7 dl tej
1 csomag puncsízű pudingpor
ízlés szerint cukor
A túrót egy keverőtálba teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat (én a hűtőben tartok cukorral összekevert citromhéj-reszeléket, mert finomabb és intenzívebb, mint a friss, és praktikus is, mert egyszer kell vele vesződni), ízlés szerint porcukrot, és mindenképpen egy pici sót, mert jobban kihozza az édes ízt. Mixelő rúddal krémesre keverem. A lereszelt csokoládét is belekeverem, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatom. Ezzel a masszával megtöltöm a palacsintákat úgy, hogy először a két oldalán felhajtom, majd feltekerem.
A puncsmártást csak egyszerűen úgy készítem, mint a pudingot, csak több tejjel, hogy mártás állagú legyen.
A palacsintához langyosan kínálom a szószt.
1. Gyújtsuk be a sütőt 180 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat) és vajazzuk, lisztezzük ki a tortaformát. 2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéhez adjunk csipet sót és verjük kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTészta: A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, vagy margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a folyékony mézet és apránként a tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, 4 r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLapos, téglalap alakúra formázzuk a tésztát, amit robot géppel dolgozunk össze, mert így a kéz melege nem érinti, majd becsomagolva hűtőbe tesszük jó pár órára, de még jobb, ha elő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű