12 db palacsinta
A töltelékhez:
0,5 kg túró
1-2 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
ízlés szerint porcukor
pici só
1-2 kanál tejföl (ha nagyon száraz a túró)
6 dkg csokoládé
1 dl tejszín (vagy Hulala, esetleg egyéb márkájú cukrászhab)
A puncsmártáshoz:
7 dl tej
1 csomag puncsízű pudingpor
ízlés szerint cukor
A túrót egy keverőtálba teszem, hozzáadom a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat (én a hűtőben tartok cukorral összekevert citromhéj-reszeléket, mert finomabb és intenzívebb, mint a friss, és praktikus is, mert egyszer kell vele vesződni), ízlés szerint porcukrot, és mindenképpen egy pici sót, mert jobban kihozza az édes ízt. Mixelő rúddal krémesre keverem. A lereszelt csokoládét is belekeverem, majd a felvert tejszínhabot is beleforgatom. Ezzel a masszával megtöltöm a palacsintákat úgy, hogy először a két oldalán felhajtom, majd feltekerem.
A puncsmártást csak egyszerűen úgy készítem, mint a pudingot, csak több tejjel, hogy mártás állagú legyen.
A palacsintához langyosan kínálom a szószt.
- A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, és villával szétnyomkodjuk. - Hozzáadjuk a darált darált mandulát a baracklekvárt, és összegyúrjuk. - Ha ragad, akkor adjunk még hozz...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habnak, a sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, olajat. Átke...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA meghámozott és magházától megtisztított almát lereszeljük vagy turmixoljuk, majd 7 dl vízben 30 dkg cukorral, 1 kávéskanál fahéjjal sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadunk egy evőkanál kristálycukrot, és hagyjuk felfutni. Közeben egy nagy tálba mérjük a lisztet, hozzákanalazzuk a porcukrot, meg...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű