Tészta:
- 50-55 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1/2 csomag élesztő
- 35 dkg margain
- 1 dl tej
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 2 kg alma
- 10-15 dkg cukor
- fahéj
- zsemlemorzsa
180 fokon sütjük.
A tejből, a búzadarából, a cukorból, a vaníliás cukorból, a vajból és egy csipet sóból nagyon sűrű grízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. A tojást pici cukorral és csipet sóval felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűTészta A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűLangyosíts tejet, adj hozzá egy kávéskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. Habosítsd a vajat a cukorral, majd egyenkén...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű