Tészta:
- 50-55 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1/2 csomag élesztő
- 35 dkg margain
- 1 dl tej
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 2 kg alma
- 10-15 dkg cukor
- fahéj
- zsemlemorzsa
180 fokon sütjük.
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajazott sütőformáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá, és óvatosan keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet morzsolt össze a margarinnal. Ez után keverd hozzá a tojásnak a sárgáját, a szódabikarbónát, a cukrot, végül a vaníliacukrot és a rumot. Majd keverd hozzá a tejfölt és az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet csipet sóval, sütőporral elkevertem, majd a margarinnal elmorzsoltam. A tojássárgát a cukorral és a tejföllel összekevertem, majd az egészet a liszthez öntöttem és tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű