Tészta:
- 50-55 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1/2 csomag élesztő
- 35 dkg margain
- 1 dl tej
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 2 kg alma
- 10-15 dkg cukor
- fahéj
- zsemlemorzsa
180 fokon sütjük.
Egy tálba mérjük a meleg tejet és a meleg vizet. Legyen meleg, de ne forró. Hozzáadjuk az instant élesztőt és a cukrot, majd legvégül a 100 gramm lisztet. Kézi habverővel elkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból félkemény tésztát gyúrok úgy, hogy a tejfölt fokozatosan adom hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe elkeverem. Van aki tejjel készíti ,de tejföllel sokkal p...
Elkészítési idő: 20perc +5sütés Nehézség: KönnyűTészta előkészítése: A tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Mézet és vajat kicsit összemelegítjük, keverjük, míg a vaj el nem olvad. Ezt adjuk hozzá a lisztes keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrom kifacsart levével meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben föltesszük főni, amennyi ellepi őket. 3 evőkanál...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű