Tészta:
- 50-55 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1/2 csomag élesztő
- 35 dkg margain
- 1 dl tej
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 2 kg alma
- 10-15 dkg cukor
- fahéj
- zsemlemorzsa
180 fokon sütjük.
A lisztet és az élesztőt egy nagyobb tálba szitáljuk, a liszt közepére krátert készítünk A tejet beleöntjük egy kisebb lábasba és hozzáadjuk a margarint, a sót, a tojássárgáját, a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézBlundel tészta készítése: A blundell tészta elkészítése megegyezik a "sajtos rúd blundell tésztából" receptemben található leírással. Lekváros táska készítése: Az elkészült té...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KözepesA mogyorót száraz tepsibe tesszük és kb. 10 percig pirítjuk, amíg a külső héja kezd megfeketetdni és a mogyorószemek megpörkölődnek. Kivesszük és konyharuhával ledörzsöljük a barna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, kétfelé osztom. Az egyikbe belegyúrom a + 1 evőkanál lisztet, a másikba pedig a kakaóport. Alufóliába (vagy folpackba) csomagolom és 1 órára hű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű