menu

Családireceptkönyv.hu

Elronthatatlan meggyes piskóta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg kimagozott meggy
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
víz

Elkészítés:


A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. Arra figyelni kell, hogy ha a meggyet nem jól csöpögtettem le, akkor túl folyóssá válhat tőle a tészta!

A simára kevert tésztába keverem a kimagozott meggyet és ha még szükséges, további pár kanál forró vízzel még lágyítok a tésztán.

Egy tepsit kikenek margarinnal, majd megszórom liszttel és folyamatos rázogatással mindenhova juttatok a lisztből. A kilisztezett tepsiben szépen elosztom a meggyes tésztát.

A sütőt 160 fokon előmelegítem és kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm a süteményt. A piskótát félreteszem hűlni, amikor már nem tűzforró, felkockázom, és ízlés szerint megszórom porcukorral.

Elronthatatlan meggyes piskóta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cukkinis-répás-sajtos muffin
Cukkinis-répás-sajtos muffin

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zöldségeket lereszeljük, a cukkinit levétől kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk. Muffinformába töltjük és 20-25 perc alatt készre sütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Boci mobil
Boci mobil

A masszát zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, majd kanállal belecsapkodjuk a túrókrémet, hogy foltos legyen. Kb 200 C fokon sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Szalagos fánk *
Szalagos fánk *

A hozzávalókat jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit másfélszeresére kelesztjük. Majd deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letaka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ani
Zabos túrórudi szelet
Zabos túrórudi szelet

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk