0,5 kg kimagozott meggy
4 db tojás
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
víz
A lisztet elkeverem a porcukorral, majd belekeverem a sütőport és a 4 tojást is. Meglocsolom pár kanál forró vízzel a keveréket és addig keverem, míg a tészta sima nem lesz. Arra figyelni kell, hogy ha a meggyet nem jól csöpögtettem le, akkor túl folyóssá válhat tőle a tészta!
A simára kevert tésztába keverem a kimagozott meggyet és ha még szükséges, további pár kanál forró vízzel még lágyítok a tésztán.
Egy tepsit kikenek margarinnal, majd megszórom liszttel és folyamatos rázogatással mindenhova juttatok a lisztből. A kilisztezett tepsiben szépen elosztom a meggyes tésztát.
A sütőt 160 fokon előmelegítem és kb. 20 percig, tűpróbáig sütöm a süteményt. A piskótát félreteszem hűlni, amikor már nem tűzforró, felkockázom, és ízlés szerint megszórom porcukorral.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zöldségeket lereszeljük, a cukkinit levétől kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk. Muffinformába töltjük és 20-25 perc alatt készre sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA masszát zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, majd kanállal belecsapkodjuk a túrókrémet, hogy foltos legyen. Kb 200 C fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól kidolgozzuk. Lágy tésztát kapunk, amit másfélszeresére kelesztjük. Majd deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, ruhával letaka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű