Családireceptkönyv.hu

banános


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztaréteghez:
1 darab őzgerincformához
- 25 dkg darált háztartási keksz
- kb. 10 dkg puha vaj (szobahőmérsékletű)
- 5 dkg porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum (esetleg rumaroma)
- néhány evőkanál tej (csak annyi, hogy jól összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos)
- kb. 16 darab négyzet alakú háztartási keksz
A krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 4 dl tej
- 2-3 banán (vagy kb. 30 dkg más gyümölcs: málna, szeder, eper, meggy...)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál olaj

Elkészítés:


1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, de ne legyen ragacsos.
2. Az őzgerincformát fóliával kibéleljük úgy, hogy a fólia kilógjon mindenhol, majd a kekszes masszával egyenletesen körbetapasztjuk az őzgerinc oldalát - félretesszük.
3. A krémhez a pudingport, a cukrot pici tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és elkészítjük a pudingot jó sűrűre. A mosogatótálcába hideg vizet engedünk és kevergetve kihűtjük a pudingot (így nem bőrösödik be a puding és pillanatok alatt kihűl).
A tejszínhabot felverjük a habfixálóval és a kihűlt pudinghoz keverjük óvatosan.
4. Elővesszük az őzgerincformát, melybe előzőleg belenyomkodtuk a kekszréteget, és félig megtöltjük a krémmel, ráhelyezzük a banánokat, befedjük a maradék krémmel. A krém tetején sorba kirakjuk a négyzet alakú háztartási kekszeket, majd a kilógó fóliával becsomagoljuk a formát és hűtőbe tesszük 3-4 órára (de legjobb 1 egész éjszakára), hogy kellően átpuhuljon a kekszréteg, ne legyen száraz/morzsalékos, így nagyon jól összeáll a desszert.
5. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat és bevonjuk vele az őzgerinc desszertet. 40-50 percre betesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
6. Forró vízbe mártott/megtörölt késsel óvatosan felszeleteljük és tálaljuk.

banános

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsi
Kijevi krémes
Kijevi krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk, és mindegyiket megkenjük a darált dió, a cukor és a tojásfehérje keverékével. Egyenként megsütjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Citromos álom
Citromos álom

A tejszínt felverjük. A tejfölt a cukorral kikeverjük. Ezeket összeborítjuk és hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt héjat és az egészet összekeverjük. A tál aljára rakunk ebből a...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Piskóta készítése
Piskóta készítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük. A lisztt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Leveles tészta virágok
Leveles tészta virágok

A 0,5 cm vastagságúra nyújtott tésztából szúrjunk ki kerek formákat. Töltsük meg aszalt gyümölccsel (szilva, barack, meggy, cseresznye), csippentsük össze a tésztát a képen látha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk