Családireceptkönyv.hu

Csokis vaniliakocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
 4 tojás
 5 evőkanál cukor
 5 evőkanál liszt
 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
 2 evőkanál hideg víz
 1 teáskanálnyi sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
 1 tasak vaníliás pudingpor
 3 dl tej
 3 evőkanál cukor
 2 tasak vaníliás cukor
 2 dl habtejszín
 2 tasak habfix
A tetejére:
 2 dl habtejszín
 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:


A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt követően óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot és 35 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A pudingot a megszokott módon elkészítjük, csak kevesebb tejet használunk. Közben felverjük a habot és belekeverjük a habfixet, majd a vaníliás cukrot. A kihűtött pudinggal jól összedolgozzuk. Mikor a piskóta megsült hagyjuk kihűlni és megkenjük a krémmel. Közben felverjük a habot és elsimítjuk a tetején, majd rászórjuk a csokoládéreszeléket. Két órára hűtőbe rakjuk és szeletelhetjük.

Csokis vaniliakocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Apró süti.
Apró süti.

A tojásokat a xilittel egy botmixerrel összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot. Ezután apránként beleöntjük a kókuszlisztet és végül a kókusz olajat.Nagyon omlós tésztát kapunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gergő
Mézeskalács (sose keményedik meg)
Mézeskalács (sose keményedik meg)

Margarint, tojást, cukrot, fűszerkeveréket géppel jól összekeverjük. Közben 7 ek mézet 1 evőkanál szódabikarbónával tűzön fehéredésig összevegyítjük és az előző masszához keverjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Nutellakrémes piskóta
Nutellakrémes piskóta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pillefánk
Pillefánk

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk