450 g darált keksz
250 g darált dió
1-1,5 kg banán
4 tojás sárgája
250 g porcukor
250 g vaj
100 g étcsokoládé
3 dl tejszín
3 dl narancslé
egy citrom leve
A darált kekszhez öntsük hozzá a narancslevet és jól keverjük össze.
Egy másik tálban keverjük habosra a vajat, a porcukrot és a tojások sárgáját. Adjuk hozzá a beáztatott kekszet, a darált diót, és keverjük el alaposan.
Az elkészített keveréket osszuk két részre.
Fóliával béleljünk ki egy tortaformát, és tegyük bele a fele kekszet. Ebbe fogjuk félig belenyomni a banánokat. De előtte érdemes a banánt egy kevés citromlében megmártani, így nem fog bebarnulni.
A kekszes massza maradék felébe csorgassunk bele olvasztott csokit, és jól keverjük el. A csokis masszát tegyük a banánokra. Ügyeljünk arra, hogy a banánok közét is jó töltse ki, mert így lesz szép a tortánk!
Tegyük hűtőbe, hogy jól összeálljon, és összeérjenek az ízek!
A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk. A töltelék hozzávalóit egy tálban, alaposan összedolgozzuk. A tészta egyik felére egymástól kellő távolságra...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy nagy tálba teszünk és összeturmixoljuk, majd a muffinformába öntjük. A formát csak 3/4-ig töltsük meg, különben a sütemény „túlcsordul”. Ha fém muffinformát ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű