menu

Családireceptkönyv.hu

Guba hamis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


65 g rozskenyér
150 g túró
120 g natúr joghurt
50 ml tej
27 g lekvár
édesítő (ízlés szerint)
reszelt citromhéj

Elkészítés:


Szikkadt kenyeremet falatokra aprítom.
Az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje.
A többi hozzávalót turmixgéppel, vagy botmixerrel, vagy villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon.
S végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.

Guba hamis

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Francia mákos krémes recept
Francia mákos krémes recept

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Apró süti Karácsony PRECKEDLI
Apró süti Karácsony PRECKEDLI

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezután kb egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatv...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kijevi krémes
Kijevi krémes

a tészta hozzávalóit összekeverjük 3 részre osztjuk --a tésztát egyenként kisodotjuk egy nagyobb sütőlemez hátán s megkenjük külön külön a habbal -Hab -a tojások fehérjét felver...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Közepes
share
Villám krémes
Villám krémes

A tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt sütőlemezre h...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk