65 g rozskenyér
150 g túró
120 g natúr joghurt
50 ml tej
27 g lekvár
édesítő (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
Szikkadt kenyeremet falatokra aprítom.
Az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje.
A többi hozzávalót turmixgéppel, vagy botmixerrel, vagy villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon.
S végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.
A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a zsiradékkal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Hűtőben 1 órát pihentetjük, ezután kb egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Kiszaggatv...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyűa tészta hozzávalóit összekeverjük 3 részre osztjuk --a tésztát egyenként kisodotjuk egy nagyobb sütőlemez hátán s megkenjük külön külön a habbal -Hab -a tojások fehérjét felver...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KözepesA tésztát kivesszük a csomagból, és kettőbe vágjuk, hogy 2 db kb. 20x25 cm-es téglalapot kapjunk (amik sülés után kb. 18 x 23 cm-esek lesznek). A sütőpapírral együtt sütőlemezre h...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű