65 g rozskenyér
150 g túró
120 g natúr joghurt
50 ml tej
27 g lekvár
édesítő (ízlés szerint)
reszelt citromhéj
Szikkadt kenyeremet falatokra aprítom.
Az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje.
A többi hozzávalót turmixgéppel, vagy botmixerrel, vagy villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon.
S végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.
A krém elkészítése: A tejet, porcukrot és a pudingporokat sűrűre főzzük, ha kihűlt hozzáadjuk a tejfölt is. A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét és a sárgáját szétválasztjuk. A tojássárgáját a porcukorral alaposan kikeverjük, hozzászitáljuk a lisztet, sima tésztává kidolgozzuk, és rummal ízesítjük. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük. A egyik tésztát kisodorjuk és megkenjük lekvárral. A széleit feltekerjük, közepén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált porcukrot, a puha margarint és a tojások sárgáját habverővel kihabosítom, A többi hozzávalóval össze gyúrjuk, majd vékonyra kisodorjuk és tetszés szerinti szaggatóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű