menu

Családireceptkönyv.hu

Guba hamis


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


65 g rozskenyér
150 g túró
120 g natúr joghurt
50 ml tej
27 g lekvár
édesítő (ízlés szerint)
reszelt citromhéj

Elkészítés:


Szikkadt kenyeremet falatokra aprítom.
Az édesítős tejet meglangyosítom, rácsurgatom a "gubára", kicsit átforgatom, hogy az édes-langyos tejci mindenhol érje.
A többi hozzávalót turmixgéppel, vagy botmixerrel, vagy villával krémes állagúra alakítom és egyenletesen eloszlatom a (meleg tejtől már édesen alvó) alapon.
S végül jön a lekvár, amit egyéni hangulattól és kreativitástól függően oszlatunk el az egész tetején.

Guba hamis

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós fánk , sütőben sütve
Túrós fánk , sütőben sütve

Elkészítés: 1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojássárgá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
CSOKOLÁDÉ
CSOKOLÁDÉ

tejport és a kakaót egy tálba szitáljuk és elkeverjük. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk vajjal. A cukrot a vízzel együtt egy lábasba tesszük és felmelegítjük. Amikor a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Mézeskalács figurák
Mézeskalács figurák

Simára dolgozom a tésztát, és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.Felhasználáskor jól átgyúrom, majd lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra nyújtom. Ezután különböző formákkal kisz...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Citromos szelet
Citromos szelet

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. , sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk