30 dkg liszt, 30 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 16 dkg darált dió, 2 teáskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja.
Ezt összegyúrni, korongokat sütni, lekvárral összeragasztani két korongot. Egy tábla csokit 3 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztani, az összeragasztott korongot fogvájóra tűzni és a csokiba megforgatni.
A tejszínt a félbevágott vaníliarúddal és a cukor felével tűhelyen felforraljuk (a magokat külön belekaparjuk a tejszínbe). A cukor többi részével a tojás habosra keverjük. A meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLemérünk 1/2 kg lisztet. Elveszünk belőle 3 evőkanállal, és két evőkanál olvasztott vajjal, vagy olajjal, 1 egész tojással, 3 evőkanál cukorral, 20 g élesztővel és egy bögre tejjel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorból és 1 dl vízből főzz sűrű szirupot. A piskótát daráld le, a mazsolát áztasd be a rumba. Keverd össze a piskótamorzsát a rumos mazsolával, a málnaszörppel és a kihűlt szir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kuglófformát vajazzunk, lisztezzünk ki alaposan, és vékonyan. Szükségünk lesz egy 200 C-ra előmelegített sütőre, de ezt még ráérünk begyújtani.Az élesztőt, a porcukrot, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű