30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárga
1 cs. vaníliás cukor
½ citrom leve, héja /reszelve/
1 kávéskanál szódabikarbóna
barack, vagy bármilyen sűrű lekvár az összeragasztáshoz
tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
színes tortadara, vagy más /elhagyható/
A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, szódabikarbónát, és a citromhéjat összekeverem, majd belemorzsolom a margarint. Végül hozzáadom a tojás sárgát, a ciromlevet és jól összedolgozom.
A tésztát fóliába csomagolva, vagy letakarva legalább 1 órát, akár egy éjszakát hűtőben pihentetem.
Lisztezett deszkán kb. fél cm vékonyra nyújtom. és kiszúróval /pogácsaszaggatóval/ kiszaggatom és sütőpapírra teszem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 10 percig sütöm. Vigyázni kell rá, hogy ne süljön túl, épp hogy csak rózsaszínű legyen.
Ha kihűlt, megkenem lekvárral, majd a megolvasztott csoki+olajba mártogatom a tetejét és végül megszórom a tortadarával.
Legalább 1 napig állni hagyom, hogy a lekvártól megpuhuljon.
Ez a klasszikus linzer alaprecept, tehát csoki bevonás nélkül is elkészíthető, akkor linzerszaggatót használok, és a végén csak porcukorral megszórom.
1 Préchauffez le four à 240 °C (th.8). 2 Dans une casserole, faites fondre le beurre jusqu'à qu'il sente légèrement la noisette. Tamisez dans une passette et réservez. 3 Dans un...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját habosítottam a cukorral. Hozzáadtam a sütőporral kikevert rizslisztet, alaposan átkevertem, majd óvatosan belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tekercshez a sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokon. Az egész tojásokat a cukorral legalább 20 percig keverjük habverővel. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és kis adagokban dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a fenti sorrendben jól összekeverem. Egy közepes tepsibe öntöm, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 percen keresztül sütöm.
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Könnyű