Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Retro kókuszkocka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:
40 dkg finomliszt
12 g sütőpor
8 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
2 db tojás
1 evőkanál méz
2 dl tej
Az öntethez:
25 dkg sütőmargarin
25 dkg kristálycukor
3 evőkanál holland kakaópor
1 dl tej
A beforgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:


A kicsit megolvasztott margarint a porcukorral kihabosítjuk.
A tojásokat egyenként belekeverjük.
Majd belekeverjük a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt magas falú tepsiben,25 perc alatt világosra sütjük.
Az öntet hozzávalóit egy lábasba mérjük és összefőzzük. Ha felforrt, már jó is.

Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk.
Ne vágjunk nagy kockákat, inkább kisebbeket.
Ha langyosra hűlt az öntet, egy villa segítségével belemártjuk a tésztát, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kókusz kocka avagy Borzaska

Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 sütőpor
3 egész tojás
10 ek víz

Hozzávalók a csokihoz:
kb :3 dkg kakaópor
10 dkg cukor
5 dkg margarin
1-1.5 dl tej

A beforgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék

Először elkészítjük a tésztát ami tulajdonképpen egy vizes piskótarecept csak olcsóbb verzióban.Vegyünk 2 keverőtálat,az egyikbe üssük a tojások sárgáját a másikba a fehérjét.Mindkét tálba tegyünk 5-5 evőkanál vizet.A sárgájás tálba öntsük 15 dkg cukrot majd jó alaposan keverjük ki habosra,ezután a fehérjét verjük kemény habbá s mikor már majdnem kész van akkor adjuk hozzá a maradék 5 dkg cukrot.(ha az elején öntjük bele a cukrot akkor nagyon nehéz lesz felverni)A felvert és habos sárgájához adjuk a sütőporral alaposan elkevert liszt felét és keverjük el vele majd a hab felét és ismét keverjük el,a maradék lisztet öntsük hozzá és keverjünk majd végül a hab másik felét és szintén keverjünk.(erre a felezgetésre azért van szükség hogy jó alaposan ki legyen keverve a massza,hiszen tudjuk hogy a piskóta lelke hogy jól összekeveredjenek az alapanyagok)

Margarinnal kenjük ki a tepsinket és lisztezzük ,majd öntsük bele a tepsibe a masszát úgy hogy ne középre folyassuk az egészet mert akkor a közepe nagyon magas lesz ha megsül.

Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük úgy hogy közben ne nyitogassuk a sütőajtót mert akkor összeesik,akkor jó ha egy hústűt vagy kötőtűt beleszúrunk s nem ragad rá a tészta. Nem kell sokáig sütni kb:10-15 perc.

Amíg sül a tészta elkészítjük a csokit.
Egy kis lábosba olvasszunk fel kb:5 dkg margarint és öntsünk bele 10 dkg cukrot majd a kakaóport és jól keverjük ki csomómentesen a végén adjuk hozzá a tejet és kicsit hagyjuk főni.(nem kell sokáig)Ha nagyon híg lett besűríthetjük úgy hogy egy kis vízben keverjünk el kevés lisztet és öntsük bele a csokiba majd jól keverjük el.A lényeg hogy ne legyen túl híg de sűrű sem.
Aki szereti az meg bolondíthatja 8-10 csepp rumaromával is.
Mikor megsült a piskóta és még nem hűlt ki teljesen vágjuk fel tetszőleges nagyságú kockákra és minden oldalát mártsuk bele a csokiba úgy hogy minden oldalán kb 1 cm-es sávban szívja fel a csokit és a közepe maradjon sárga.Majd gyorsan hempergessük meg a kókuszreszelékben.
Ez a része egy kicsit macerás és nyakig csokisak leszünk mivel minden oldalát csak úgy tudjuk belemártani ha kézzel csináljuk ezt a műveletet mert ha beledobjuk a kockákat a csokiba és úgy forgatjuk benne akkor 2 rossz dolog történik.Az egyik hogy nagyon lucskos lesz a kocka és szétmállik mire kivesszük belőle a másik hogy 4-5 kocka után elfogy a csoki mert beisszák.Szóval egyesével kézzel kell ezt a műveletet végrehajtanunk.
Elkészült a borzaska!

Retro kókuszkocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos tallér gofrisütőben
Sajtos tallér gofrisütőben

massza , diónyi a gofrisütőbe

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös csodabogár
Tejfölös csodabogár

A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*34 cm) kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük). A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sütés nélküli: Gesztenyés süti
Sütés nélküli: Gesztenyés süti

A gesztenyemasszát a darált keksszel, 1 ek. rummal, vaníliás cukorral és egy kevés tejjel (2 dl) összegyúrom. Ebbe nem tettem cukrot, mert az összetevők is édesek. Egy tepsibe (21...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vendégváró szelet
Vendégváró szelet

25 dkg lisztből, 5 dkg margarinból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 evőkanál kakaóporból, a szalalkáliból (melyet előzőleg langyos tejben megfuttattunk) könnyen nyújtható tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk