TÉSZTA
tojássárgája
2 db
cukor
30 dkg
feketekávé, (apránként adjuk a tésztához)
10 evőkanál
darált dió
12 dkg
liszt
16 dkg
sütőpor
1 csomag
víz
2 evőkanál
tojás keményre vert habja
4 db
KREM
darált dió
20 dkg
porcukor
20 dkg
rum, vagy 1 fiola rumaroma
1 dl
tej
1 kevés
Ráma
20 dkg
BEVONAT
főzőcsokoládé
1 adag
kristálycukor
1 kevés
Ráma
1 db
Bevásárló lista
Lépés 1
Felverjük a tojásfehérjét.
Lépés 2
A tésztához valókat a tojásfehérje kivételével összekeverjük.
Lépés 3
Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Lépés 4
Közepes méretű kikent tepsiben 160 fokon 20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
Lépés 5
A darált diót a porcukorral és a kevés tejjel sűrűre főzzük, majd belekeverjük a rumot és lehűtjük.
Lépés 6
A langyos krémbe habverővel belekeverjük a Ramát.
Lépés 7
Megkenjük a krémmel a piskótát.
Lépés 8
Felmelegítjük a főzőcsokoládét egy kiskanál Ramával és egy kiskanál cukorral.
Lépés 9
A bevonatot elterítjük a krémen.
Ebben a sütiben tényleg nincs semmi extra. Egy nagyobb tálba mértem a hozzávalókat és robotgéppel csomómentesre kevertem a tésztát. Egy magas falú tepsibe sütőpapírt tettem, beleön...
Elkészítési idő:A sütõt 160 fokra elõmelegítjük. A tojásokat a cukorral felverjük, vaníliával ízesítjük. Hozzáadjuk a szalalkálit és a liszt felét és simára keverjük. Ezután belekeverjük a többi l...
Elkészítési idő:Pre heat the oven to 350F. Grease two 6-inch round cake pans with cooking spray. Cut out parchment paper to the diameter of the pans and place them inside the pans. Spray on top...
Elkészítési idő: 55 perc