Hozzávalók:
A tésztához:
– 2 és fél bögre liszt
– 3/4 bögre cukor
– 4 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 1 nagy dobozos tejföl (4 dl)
– 3/4 bögre étolaj
A tetejére:
– fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
– cukor a szóráshoz
A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral
200 fokon 40 percig sütjük tepsimérete 25 x 37 cm
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük. A többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát keverünk,20 percig áll a végén beleforgatjuk a reszelt almát. A palacsintasütőt pár csepp olajjal...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá. A lisztet keverjük ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lehűtött tésztát vékonyan kinyújtjuk, majd a sütőlemez (tepsi) hosszának megfelelő méretű csíkokat vágunk belőle. (Egy csík kb. két szelet krémes sütemény szélességének feleljen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást az almalével és a fahéjjal robotgéppel elkeverjük, majd a többi hozzávalót kanállal hozzákeverjük. Néhány percig állni hagyjuk, és 160 fokra előmelegítjük a sütőt. A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű