6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
24 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 cs. sütőpor
22 dkg rétesliszt
5 ek. fekete kávé
A krémhez:
20 dkg vaj
17 dkg cukor
3 dl tej
3 ek. liszt
1 cs. vaníliás cukor
3 cl rum
2 ek. kakaópor
A kávés mázhoz:
16 dkg porcukor
1 ek. forró víz
2 ek. forró fekete kávé
1 ek. rum
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a tojások sárgáját.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd apránként a tojásos masszához adjuk és elkeverjük.
Végül hozzákeverjük a hidegre hűlt kávét. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 3 lapot sütünk belőle. (180fokon) A tepsi mérete:20×30 cm
A tejet a liszttel és a cukrokkal simára keverjük. Alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett sűrűre felfőzzük.
A kihűlt masszához keverjük a puha vajat, a kakaóport és a rumot. Jól kihabosítjuk.
A kisült,kihűlt lapok közé töltjük a krémet.
A porcukrot a kávéval, a rummal, és a vízzel jól kikeverjük. A cukormázzal bevonjuk a sütemény tetejét. /Közben betettem egy kis időre a mikróba, így könnyebben tudtam kikeverni, előbb oldódott a cukor/
Ha a máz megszilárdult, szeletelve kínáljuk.
4 db tojàsfehérjéből készítettem a habkönnyű karikákat ! Ahogy készítem ! 1 db tojasfehérjéhez 7 - 8 dk kristálycukor , 2 evőkanál víz , 1 teáskanál citrom kifacsart leve . Elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Forró olajba beleszaggatjuk a tésztát. Tetejére porcukrot szórunk és lekvárral tálaljuk.
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból - a porcukor kivételével - tésztát gyúrunk, amit deszkán vékonyra nyújtunk. Négyzeteket vágunk belőle, melyekbe derelyevágóval bemetszéseket készítünk. Fontos, hogy...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a vajat, majd kicsit még melegítjük, amíg a csoki elolvad, egyneművé válik. A mogyorókrémet is melegítjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű