Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

mákos citromos kuglóf


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


35 dkg liszt
10 dkg darált mák
20 dkg vaj
20 dkg cukor
csipet só
1 citrom leve és reszelt héja
3 tojás
1 bő kávéskanál szódabikarbóna
1 evőkanál tejföl
aszalt gyümölcs kockák és csoki darabok is kerülhetnek bele
tetejére: citrommáz /15 dkg porcukor és 4 evőkanál citromlé keveréke/
kandírozott citrus kocka



Elkészítés:


A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sót, a citromlevét és héját, a tejfölt , a gyümölcs darabokat, majd a lisztet, amibe belekevertük a szódabikarbónát. Jól elkeverjük, majd a mákot is hozzáadjuk.
A kuglófformát kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben, 160-170°C-on megsütjük
Amikor megsült ráöntjük a mázat és díszítjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!

A máz helyett olvasztott csokival is leönthetjük.

mákos citromos kuglóf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Katalin
Rénszarvas süti
Rénszarvas süti

3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a rénszarvas fejeket.180 C0-ra melegítsd el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés mákos kocka
Mascarponés mákos kocka

A lisztet beleszitáljuk egy nagy tálba, majd belekeverjük a sütőport, a darált mákot és a reszelt narancs héját. Szoba hőmérsékletű margarint 5 dkg porcukorral habosra kikeverün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Rózsi szelet
Rózsi szelet

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, majd három részre veszem és az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a csokis lapot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Barackos túrótorta
Barackos túrótorta

Egy tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral. Vékonyan beleszeleteljük a barack konzervet. A vaníliás pudingport elkeverem 2 dl tejjel, a maradékot és a konzerv levét felforralom,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk