Hozzávalók:
1 nagy csomag cukros babapiskóta
fél liter tejföl
ízlés szerint cukor
4 dl felvert tejszín
2 citrom leve és reszelt héja
A tejfölt kikeverjük a citrom levével és héjával és ízlés szerint cukrozzuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a tejfölös masszát.
Egy magas falú edénybe leteszünk egy sor babapiskótát, úgy, hogy a cukros fele legyen felül. A krémből teszünk a babapiskótára, úgy, hogy ellepje. Újabb sor babapiskóta, újabb réteg krém. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejét krém takarja. Célszerű este elkészíteni. Másnap már lehet is szeletelni. Citromfűvel díszítve tálaltam.
A mézet, a cukrot, a margarint és a vizet összekeverjük, majd feltesszük egy lábosban melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia. Ezután egy másik tálban összekev...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat habverővel csomómentesre keverem, a palacsinta sütőbe olajat, vagy zsírt felforrósítom, és egy merőkanálnyiit rá csöpögtették, mindkét oldalát átsütöm. Majd így tov...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk. Sütőlemezen 3 lapot sütünk belőle. Krém: 5 evőkanál lisztet sűrűre főzünk 5 dl tejben. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű