Családireceptkönyv.hu

tökéletes mézeskalács recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!

Máz:

tojásfehérje, porcukor

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is

tökéletes mézeskalács recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT
ISCHLER A RÉGI CSALÁDI RECEPT

Tizennégy deka vajból tizennégy deka liszttel, hét deka cukorral és hét deka őrölt dióval vagy mandulával tésztát gyúrunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, és kis poharakkal kivágj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Körtés csokis
Körtés csokis

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Somlói szelet
Somlói szelet

A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Császár morzsa
Császár morzsa

Búzadarát, lisztet és a tejet összekeverjük és 1 órát pihentetjük. Tojássárgákat kikeverjük a kristálycukorral és hozzákeverjük a tejes keverékhez. Tojások fehérjét csipet sóval,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk