menu

Családireceptkönyv.hu

tökéletes mézeskalács recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:


Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!

Máz:

tojásfehérje, porcukor

Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is

 tökéletes mézeskalács recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós, meggyes süti
Túrós, meggyes süti

A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és a sóval. Ha nem elég apró (finom) a túró, préseld át szűrőn, vagy törd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 30 perces banános, zabpelyhes muffin
30 perces banános, zabpelyhes muffin

A banánt hámozd meg, és villával törd össze. Rakd egy tálba, üsd hozzá a tojást, add hozzá a tejet, a joghurtot, a vaníliát, a nyírfacukrot, és habverővel jól keverd össze. Egy más...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós holdas sütemény
Diós holdas sütemény

A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 36 cm-es), és egyenletesen elsimítjuk. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
554. Mézeskrémes
554. Mézeskrémes

Tojást habosra keverni a cukorral.Hozzáadni a margarint,mézet,tejet és szódabikarbónát.A masszát gőz fölött sűrűre főzzük /kb.10 perc/, és még melegen belekeverjük a lisztet. /én n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk