Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni!
Máz:
tojásfehérje, porcukor
Nem kell az összes fehérjét bekeverni, elég a fele.
Általában 1 fehérjéhez 15-20 dkg porcukrot mérnek, de ez függ a tojás nagyságától is
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és a sóval. Ha nem elég apró (finom) a túró, préseld át szűrőn, vagy törd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt hámozd meg, és villával törd össze. Rakd egy tálba, üsd hozzá a tojást, add hozzá a tejet, a joghurtot, a vaníliát, a nyírfacukrot, és habverővel jól keverd össze. Egy más...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20 x 36 cm-es), és egyenletesen elsimítjuk. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojást habosra keverni a cukorral.Hozzáadni a margarint,mézet,tejet és szódabikarbónát.A masszát gőz fölött sűrűre főzzük /kb.10 perc/, és még melegen belekeverjük a lisztet. /én n...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz