4 egész tojás,
25 dkg porcukor,
25 dkg liszt,
1 csomag vaníliacukor,
mazsola, vagy aszalt gyümölcs, esetleg kemény lekvár
A tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarjuk /legalább 40 perc vagy több/,
majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel megint hosszan kavarjuk.
Az egész masszát belekanalazzuk egy nejlon zacskóba, aminek az egyik sarkán pici lyukat vágunk. vagy habzsákot használjunk.)
Zsírozott, lisztezett tepsibe kis halmokat nyomunk a zacskóból /kb. 5 forintos nagyságú legyen/.
Ne legyenek szorosan egymás mellett, mert egy kicsit elterül majd a tészta.
Minden halom közepébe tegyünk egy szem előzőleg beáztatott mazsolát, vagy tetszés szerinti gyümölcsdarabot.
Az előkészített süteményt lehetőleg egész éjszaka pihentetjük, majd nagyon kicsi tűznél /150°-160°C/ megsütjük /kb. 10-15 perc/.
Az ajtót nem szabad kinyitni, mert összeesik, mint a piskóta.
Az éjszakai pihentetés azért szükséges, hogy a rétegek szétváljanak, ahogy a képen is látszik. Alul kellene lennie egy "tészta" rétegnek, a tetején pedig egy habcsókra emlékeztető rétegnek. Nem kell megijedni, ha nem válik szét, akkor is nagyon finom süteményünk lesz!
Ebből a mennyiségből legalább 5 gáz tepsivel lesz.
Sokáig eltartható, ha el nem fogy közben!
A hozzávalókat összegyúrjuk, a legvégén adjuk hozzá az apróra vágott csokoládét. Kinyújtjuk, szaggatjuk, és kb 180 fokos sütőben megsütjük.
Elkészítési idő: 1 óraKimérjük egy tálba a meleg vizet, feloldjuk benne a mézet, majd belemorzsoljuk az élesztőt és kicsit megkeverjük. Egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, adunk hozzá egy csipet sót, m...
Elkészítési idő:500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő: