4 egész tojás,
25 dkg porcukor,
25 dkg liszt,
1 csomag vaníliacukor,
mazsola, vagy aszalt gyümölcs, esetleg kemény lekvár
A tojást a porcukorral és vaníliacukorral habosra kavarjuk /legalább 40 perc vagy több/,
majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel megint hosszan kavarjuk.
Az egész masszát belekanalazzuk egy nejlon zacskóba, aminek az egyik sarkán pici lyukat vágunk. vagy habzsákot használjunk.)
Zsírozott, lisztezett tepsibe kis halmokat nyomunk a zacskóból /kb. 5 forintos nagyságú legyen/.
Ne legyenek szorosan egymás mellett, mert egy kicsit elterül majd a tészta.
Minden halom közepébe tegyünk egy szem előzőleg beáztatott mazsolát, vagy tetszés szerinti gyümölcsdarabot.
Az előkészített süteményt lehetőleg egész éjszaka pihentetjük, majd nagyon kicsi tűznél /150°-160°C/ megsütjük /kb. 10-15 perc/.
Az ajtót nem szabad kinyitni, mert összeesik, mint a piskóta.
Az éjszakai pihentetés azért szükséges, hogy a rétegek szétváljanak, ahogy a képen is látszik. Alul kellene lennie egy "tészta" rétegnek, a tetején pedig egy habcsókra emlékeztető rétegnek. Nem kell megijedni, ha nem válik szét, akkor is nagyon finom süteményünk lesz!
Ebből a mennyiségből legalább 5 gáz tepsivel lesz.
Sokáig eltartható, ha el nem fogy közben!
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, a kakaóporral. Ezt a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, és kevés tejföllel jól nyújtható tésztát gyúrunk. Két részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (É...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat elkeverjük a cukorral majd a lehűlt olvasztott csokoládét is hozzákeverjük. Mehet utána bele a liszt, sütőpor, kakaó és a csokidarabok is. Épp keverhető de sűrű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit meghámozzuk, magozzuk, lereszeljük. A lisztet elkeverjük a dióval, sütőporral, szódabikarbónával, fűszerekkel. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű