50 dkg liszt
4 tojás sárgája
20 dkg vaj
pici só
2 dl tejföl
A töltelék hozzávalói:
25 dkg dió
25 dkg porcukor
a 4 tojás fehérjének a habja
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miután mind a 6 darabot nyújtottuk, kentük, feltekertük, a rudakból körülbelül két ujjnyi vastag darabokat vágunk, melyeket felállítunk, azaz a tekerés legyen függőleges helyzetben. Egyesével kinyújtjuk, majd megtöltjük a tojásfehérje cukorral keményre felvert habjával, melyben a darált diót is elkevertük. Feltekerjük a kifliket és úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön enyhén kivajazott tepsibe tesszük, majd 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Miután langyosra hűlt porcukorral, meghintve tálaljuk.
Elkészítése: A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelmelegítettem, majdnem forraltam a habtejszínt és beletördeltem a csokit (én Szerencsi csokoládéval készítettem, ami csak 50%-os, de kipróbálom magasabb kakaótartalmúval is). Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt burgonyát áttörjük, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojások sárgájával, a belemorzsolt élesztővel és csipetnyi sóval összegyúrjuk. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű