Piskótához:23×35×7 tepsi
6 db tojás
12 dkg cukor
12 dkg finom liszt
3 dkg kakaó(Holland)
1 cs sütőpor
1 csapott mokkás kanál szódabikarbóna
Töltelék:
1 kg félzsíros túró
3 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
Tetejére:
1 l vadmálna szörp(Pölöskei)
3 csomag vaníliás puding
4-5 evőkanál cukor
1/2 l víz
A piskótához a tojásokat kettéválasztom a fehérjét el kezdem habbá verni ha félig felvertük akkor hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,lejeb veszem a robotgépet és a sárgáját egyesével hozzá adom.Majd a lisztel elkevert kakaót,szódabikarbónát ,sütőport nagyobb fejű kanál segítségével belekeverem laza mozdulatokkal,hogy a habunk ne törjön össze.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom 170-180 fokon sütöm.Ha megsült hagyom a tepsibe kihűlni.
A krémhez a margarint porcukorral habosra keverem,hozzáadom az áttört túrót reszelt citromhéját,vaníliacukrot és jól összekavarom.
Ha kihűlt a barna lap tetejére kenem a krémet.
Fél liter szörpöt fél liter vizel felrakom forrni,addig a maradék fél liter szörppel elkeverem a pudingot csomómenetesre,és ha forr a szörpünk hozzáöntöm a pudingos szörpöt és sűrűre főzöm.Várok egy kicsit míg hűl közbe kavargatom,és a túró töltelékre öntöm.
2-3 órára hűtőbe rakom szeletelem.
A réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg. Ezt követően rámorzsoljuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinták meg vannak sütve A tejből, cukorból és a pudingporból sűrű pudingot főzünk, és még melegen hozzáadjuk a vajat is. A banánt és a narancsot megpucoljuk és apróbb dara...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi alapanyagot is hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, hogy teljesen egynemű állaga legyen (2-3 perc)....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A cukorból és vízből szirupot főzünk. 2. Habbá verjük a tojások fehérjét, majd folyamatosan tovább verjük, közben a szirupot vékonyan hozzácsurgatjuk. 3. Hozzáadjuk a to...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz