Tészta:
-8 db tojás
-8 evőkanál porcukor
-6 evőkanál liszt
-2 evőkanál kakaó
-1 sütőpor
-1/2 dl étolaj
-1 citrom reszelt héja
Krém:
-9 dl tej
-3 csomag puncs puding
-9 evőkanál kristálycukor
-10 dkg teavaj
-40 szem kimagozott meggybefőtt
-1 nagy csomag SAVOIARDI babapiskóta
-Rumaromás tej kb 2dl
Tetejére:
-1/2 l OKÉ habtejszín
-1-2 tortabevonó
-3 evőkanál étolaj
-Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verjük és hűtőbe tesszük. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, majd az étolajjal is elkeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, majd beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport és tovább keverjük. Végül fakanállal a kemény fehérjéket is beledolgozzuk. Kivajazott formába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük.
-A pudingokat a cukorral és a tejjel elkeverjük, majd sűrűre főzzük.Ha kihűlt belekeverjük a vajat és a meggyet.
-Ha a kakaós tészta kihűlt, pudingos krém felét rásimítjuk, majd a rumos tejbe mártott babapiskótákkal befedjük. A maradék krémet a piskótákra simítjuk.
-A tejszínhabot felverjük, óvatosan a krémre simítjuk.
-A tortabevonókat gőz fölött felolvasztjuk az étolajjal, ha kissé kihűlt a habra csorgatjuk, elsimítjuk. Hűtőben pihentetjük a sütit éjszakára, hogy az ízek összeérjenek
-Csokimáz helyett tehetünk a tetejére csokidarát is.
-Sütési idő hagyományos gáztűzhelyen előmelegített sütőben, takarékon 40-45 percig.
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojásokat, a tejet, a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk, folyamatosan kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Előkészítjük a muffinsütő formát. Összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, kakaóport. Robotgéppel a vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes◾️A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. ◾️Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint (felmelegí...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű