- 98 g teljes kiőrlésű liszt
- 42 g finomliszt
- 30 g kakaópor
- 120 g szobahőmérsékletű vaj
- 25 g 1:4 édesítő
- 1 tojássárgája
- 2 kanál tej
- 1 csomag zero vanillin
A forgatáshoz:
- 1 tojásfehérje
- 150 g finomra vágott mogyoró (én a Lidl-ben szereztem be)
- cukormentes mogyorókrém
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️Hozzáadjuk a kakaóport, az édesítőt és a zero vanillint majd kicsit összekeverjük.
◾️Mehet bele a tojássárgája, a tej és a vaj.
◾️Összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
◾️Ezután a hűtőből kivéve diónyi gombócokat formálunk a tésztából és tojásfehérjébe majd a mogyoróba forgatjuk.
◾️Egy sütőpapíros tepsire pakoljuk, úgy, hogy azért hagyjunk helyet közöttük.
◾️Minden golyó tetejébe készítünk egy kis lyukat az ujjunkkal.
◾️180°-ra előmelegített sütőben, 12 perc alatt megsütjük.
◾️Kicsit megvárjuk, míg hűlnek és minden kis mélyedésbe teszünk mogyorókrémet.
A lágy vajat keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat, és dolgozd el, amíg kicsit folyós krémet nem kapsz. Apránként, szitálva add hozzá a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, megtisztítjuk. A túrót összetörjük, és a tejföllel együtt egy tálba öntjük, összekeverjük. Ízesítjük cukorral, vaníliás cukorral, citromlével, a reszelt citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagyon gyorsan el tudjuk készíteni. Keverjük el a cukrot a vízzel, tegyük egy duplafalú edénybe, majd addig forraljuk és kevergessük, míg sűrű szirup nem lesz belőle. Mikor el kezd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Nedves kézzel, oldalán, alján sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis formába nyomkodjuk. 150 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt elősütjük. Ezal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű