A zöld réteghez:
• 1 avokádó
• 75g kókuszreszelék
• 1 kanál nyers méz (vagy agave szirup)
• 5 evőkanál olvasztott kókuszzsír
• 1/2 tk.borsmenta kivonat
A csokiréteghez:
• 1 evőkanál kókuszzsír
• 2 evőkanál méz (vagy agave szirup)
• 28g kakópor
• 1 szál vanilia belseje
1. Fogd a zöld réteg összetevőit és turmixold össze addig, amíg szép zöld, egynemű állagot kapsz. Egy tepsit, vagy egy müanyagdobozt bélelj ki sütőpapirral és egyenletesen oszlasd el a masszát benne. Tedd a fagyaszba, amíg elkészül a csokiréteg..
2. Nagyon alacsony hőn melegítve keverd el a kókuszzsírt a mézzel, majd habverővel add hozzá a többi hozzávalót.
3. Öntsd a csokiréteget a zöld masszára, majd tedd be a fagyasztóba kb. egy órára. Amikor kiveszed szépen szelhető, szilárd desszertet kapsz
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját és a cukrot krémesre keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A krémet és a habot óvatosan összekeverjük, miközben a et beleszitáljuk. A tésztát sütőpapírra, 1...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a sü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Közepes