A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
5 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A pudingkrémhez:
2 csomag puncs ízű főző pudingpor
5 dl tej
9 evőkanál cukor
450 g tejföl
5 db tojásfehérje
rumaroma
0 pár csepp piros ételszínezék
A tetejére:
porcukor
Tepsi mérete: 20x36 cm
1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, még forrón belekeverjük a tejfölt. Utána a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a tejfölös pudingba óvatosan belekeverjük. Végül pedig a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
3. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre ráöntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére, hogy ne égjen meg.
5. Mikor megsült és kihűlt, a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép, egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
A vajat az étcsokival összeolvasztjuk, majd a cukrot a tojással, vaníliás cukorral, a liszttel és a mogyoró 2/3-ával (azaz 480 g) jól átgyúrjuk. A masszát sütőpapírral kibélelt t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához A porcukrot, az egész tojást, a tojássárgáját, a margarint, a mézet és a szódabikarbónát gőz fölött felolvasztjuk. Majd a lisztet belegyúrjuk. Két részre osztjuk, 30x...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy robotgép keverőtáljába tesszük a feltört tojásokat, amit a cukorral együtt habosra keverünk. Ha ez megtörtént, akkor hozzáöntjük a tejet, és ezt is felverjük. Ezután a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan beleforg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű