A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg szobahőmérsékletű margarin
5 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
A pudingkrémhez:
2 csomag puncs ízű főző pudingpor
5 dl tej
9 evőkanál cukor
450 g tejföl
5 db tojásfehérje
rumaroma
0 pár csepp piros ételszínezék
A tetejére:
porcukor
Tepsi mérete: 20x36 cm
1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, még forrón belekeverjük a tejfölt. Utána a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a tejfölös pudingba óvatosan belekeverjük. Végül pedig a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
3. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre ráöntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére, hogy ne égjen meg.
5. Mikor megsült és kihűlt, a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép, egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Miután összedolgoztam hűtőbe tettem kb. fél órára a tésztát. Ez nagyon fontos, sokkal könnyebb vele ezután dolgozni.
Elkészítési idő:A hozzávalókat összekeverjük, közben pedig a kókuszzsírt felhevítjük egy teflon bevonatú edényben. Beleöntjük a masszánkat. Miután kicsit összeállt, elkezdjük kevergetni, majd a...
Elkészítési idő:A lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...
Elkészítési idő: