A hozzávalók az elkészítésnél...
Tortaformában piskótalapot sütünk két-három tojásból, a piskóta a tortaformában marad, ráöntjük a joghurtkrémet és fagyasztóba rakjuk fél órára, amíg a hab meg nem dermed annyira, hogy elbírja a gyümölcs súlyát (ne süllyedjen bele a krémbe), majd rátesszük az idény gyümölcseit, vagy mirelite gyümölcsöt, vagy befőttet, ahogy tetszik variációk tömkelege áll rendelkezésre.
Amikor elrendeztük a gyümölcsöket a hab tetején, kb. 3 zacskó lapzselatint meleg vízben feloldva (recept a zacskón), hozzáadva egy kis gyümölcsszörpöt felforralva, félig lehűtve, ráöntjük a torta tetejére, hogy az egészet befedje. ( Nem árt a zselatinba kis cukrot vagy gyümölcsszörpöt rakni, úgy ízletesebb)
Joghurt krém: 1 db nagypoharas joghurtot felrakunk melegedni, hozzákeverünk 3 csomag lapzselatint és ízlés szerint annyi cukrot, hogy ne legyen túl édes. Egyet pöffen (nem forrhat!) és ekkor hozzákeverjük a másik nagypohár hideg joghurtot és a két zacskó habporból felvert tejszínhabot. Finomabb, ha a gyümölcsökből összezúzunk egy kis adagot (nem feltétlenül kell pépesre, jobb, ha darabos marad) és azt belekeverjük a habba.
Az elkészítés után nem árt fagyasztóba rakni kis időre, de ha mirelite gyümölcsből készült a torta, oda kell figyelni rá, mert ha nem fogy el rögtön, az eper vagy málna, vagy bármi kienged és szétfolyik, csúnya állagú lesz!
Ajánlott gyümölcsök: ananász, kivi, eper, málna, őszibarack, szeder, sárgabarack, minden, ami karakteres, savanykás íz és főleg jó illatú, aromás gyümölcs.(kivéve a kisüsti pálinka!)
Elkészítése: 165 fokra előmelegítjük a sütőt és kivajazunk egy 20×20 cm-es formát. A lisztet keverjük el a kakaóporral. A tojások fehérjéit verjük kemény habbá. A vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a sót és kemény habot verünk belőle. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk és a tojáshabot is b...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a cukorral kemény habnak verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd bele keverjük a diót, és az egészet óvatosan összedolgozzuk a kemény habbal. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Közepes1. A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. 2. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk. 3. Mind...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz