A hozzávalók az elkészítésnél...
Tortaformában piskótalapot sütünk két-három tojásból, a piskóta a tortaformában marad, ráöntjük a joghurtkrémet és fagyasztóba rakjuk fél órára, amíg a hab meg nem dermed annyira, hogy elbírja a gyümölcs súlyát (ne süllyedjen bele a krémbe), majd rátesszük az idény gyümölcseit, vagy mirelite gyümölcsöt, vagy befőttet, ahogy tetszik variációk tömkelege áll rendelkezésre.
Amikor elrendeztük a gyümölcsöket a hab tetején, kb. 3 zacskó lapzselatint meleg vízben feloldva (recept a zacskón), hozzáadva egy kis gyümölcsszörpöt felforralva, félig lehűtve, ráöntjük a torta tetejére, hogy az egészet befedje. ( Nem árt a zselatinba kis cukrot vagy gyümölcsszörpöt rakni, úgy ízletesebb)
Joghurt krém: 1 db nagypoharas joghurtot felrakunk melegedni, hozzákeverünk 3 csomag lapzselatint és ízlés szerint annyi cukrot, hogy ne legyen túl édes. Egyet pöffen (nem forrhat!) és ekkor hozzákeverjük a másik nagypohár hideg joghurtot és a két zacskó habporból felvert tejszínhabot. Finomabb, ha a gyümölcsökből összezúzunk egy kis adagot (nem feltétlenül kell pépesre, jobb, ha darabos marad) és azt belekeverjük a habba.
Az elkészítés után nem árt fagyasztóba rakni kis időre, de ha mirelite gyümölcsből készült a torta, oda kell figyelni rá, mert ha nem fogy el rögtön, az eper vagy málna, vagy bármi kienged és szétfolyik, csúnya állagú lesz!
Ajánlott gyümölcsök: ananász, kivi, eper, málna, őszibarack, szeder, sárgabarack, minden, ami karakteres, savanykás íz és főleg jó illatú, aromás gyümölcs.(kivéve a kisüsti pálinka!)
Margarint a tojássárgájával habosra keverjük hozzáadjuk a lisztet a sütőport a tejet és végén a tojáshabot, Rászórjuk a meggyet és 180 fokos sütőbe megsütjük
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tésztához az összetevőkből gyorsan gombócot gyúrok, és folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem pihenni. Előmelegítem a sütőt 200 fokra. Közben elkészítem az almatölteléket...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük és 2 sütőlapot sütőpapírral bélelünk. A vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat és alaposan kikeverjük....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet is, simára dolgozzuk. Ezt köve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű