A hozzávalók az elkészítésnél...
Tortaformában piskótalapot sütünk két-három tojásból, a piskóta a tortaformában marad, ráöntjük a joghurtkrémet és fagyasztóba rakjuk fél órára, amíg a hab meg nem dermed annyira, hogy elbírja a gyümölcs súlyát (ne süllyedjen bele a krémbe), majd rátesszük az idény gyümölcseit, vagy mirelite gyümölcsöt, vagy befőttet, ahogy tetszik variációk tömkelege áll rendelkezésre.
Amikor elrendeztük a gyümölcsöket a hab tetején, kb. 3 zacskó lapzselatint meleg vízben feloldva (recept a zacskón), hozzáadva egy kis gyümölcsszörpöt felforralva, félig lehűtve, ráöntjük a torta tetejére, hogy az egészet befedje. ( Nem árt a zselatinba kis cukrot vagy gyümölcsszörpöt rakni, úgy ízletesebb)
Joghurt krém: 1 db nagypoharas joghurtot felrakunk melegedni, hozzákeverünk 3 csomag lapzselatint és ízlés szerint annyi cukrot, hogy ne legyen túl édes. Egyet pöffen (nem forrhat!) és ekkor hozzákeverjük a másik nagypohár hideg joghurtot és a két zacskó habporból felvert tejszínhabot. Finomabb, ha a gyümölcsökből összezúzunk egy kis adagot (nem feltétlenül kell pépesre, jobb, ha darabos marad) és azt belekeverjük a habba.
Az elkészítés után nem árt fagyasztóba rakni kis időre, de ha mirelite gyümölcsből készült a torta, oda kell figyelni rá, mert ha nem fogy el rögtön, az eper vagy málna, vagy bármi kienged és szétfolyik, csúnya állagú lesz!
Ajánlott gyümölcsök: ananász, kivi, eper, málna, őszibarack, szeder, sárgabarack, minden, ami karakteres, savanykás íz és főleg jó illatú, aromás gyümölcs.(kivéve a kisüsti pálinka!)
Felverjük a tojások fehérjét és félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Beleöntjük az olajat és a vizet is felváltva. Aztán hozzáadjuk a sütőport és a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a borsot, majd ezt a keveréket vegyítsük a liszttel, a szódabikarbónával a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy fazékba feltesszük főni az előző este beáztatott, megmosott kölest, a rizstejjel, a nádcukorral, a vaníliarúddal, csipet sóval és a mazsolával. Fedő alatt, lassú tűzön főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj és a dió kivételével a tölteléknek valókat egy lábasban felfőzzük. Ha elkészült, beletesszük a kocka vajat és a diót. Ezzel a krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, a le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű